Marţi, 19 Mai, 2020 - 12:52

Găsiţi ataşat textul proiectului de lege privind anularea amenzilor date în baza ordonanţelor militare, iniţiat de preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu împreună cu preşedintele Pro România Victor Ponta şi liderul senatorilor UDMR Cseke Attila. Proiectul a fost depus la Senat cu solicitarea de dezbatere în procedură de urgenţă.

Detalii despre acest proiect pot fi găsite şi pe pagina de FB Călin Popescu Tăriceanu
https://www.facebook.com/tariceanu/posts/3619133268101462?__tn__=-R

Luni, 16 Martie, 2020 - 13:00

A patra ediţie a Bucharest Gaming Week, evenimentul dedicat industriei de game development şi pasionaţilor de jocuri video din România, va avea loc pe 19-25 octombrie 2020 în diferite locaţii în Bucureşti şi va culmina cu evenimentul central de la Palatul Parlamentului, în weekend-ul 24-25 octombrie.

Evenimentul central va cuprinde şi o zonă dedicată părinţilor cu copii între 4 şi 12 ani. Pe lângă jocuri dedicate întregii familii, părinţii şi copiii vor interacţiona cu numeroase proiecte de educare şi învăţare prin gamificare.

Sâmbătă, 14 Martie, 2020 - 12:15

Miniştrii propuşi în Guvernul Ludovic Orban au fost audiaţi, sâmbătă, într-o procedură specială în comisiile parlamentare, 9 dintre aceştia primind aviz favorabil, iar 7 - nefavorabil.

Astfel, miniştrii de la Economie, Cultură, Sport, Afaceri Externe, Fonduri Europene, Apărare, Interne, Transporturi, Agricultură au avut aviz favorabil, în timp ce miniştrii de la Educaţie, Muncă, Sănătate, Mediu, Justiţie, Dezvoltare, Finanţe - aviz negativ.

Luni, 2 Martie, 2020 - 11:00

Luni dimineață, câteva zeci de persoane participă la un protest împotriva proiectului Legii Vaccinării, la Palatul Parlamentului.

"Pentru protestul care se desfășoară, luni dimineață, în fața Palatului Parlamentului, mobilizarea s-a făcut prin anunțuri postate pe internet. Proiectul Legii Vaccinării a fost aprobat de Senat dar ulterior a rămas în dezbatere și este, practic, blocat, de circa doi ani, la Comisiile parlamentare de specialitate din Camera Deputaților", scrie https://romanialibera.ro/.
 

Luni, 10 Februarie, 2020 - 20:00

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat luni că Primăria Capitalei a pus la dispoziţie un spaţiu pentru persoanele care au fost în zona unde a fost depistat coronavirusul şi care trebuie să fie în carantină timp de 14 zile.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 16:41

PSD va ataca la Curtea Constituțională decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l propune tot pe Ludovic Orban prim-ministru. Liderii partidului sunt în ședință luni și stabilesc detaliile demersului. Social-democrații fac, totodată, ultimele pregătiri pentru congresul partidului, planificat pentru sfârșitul acestei luni.

Marcel Ciolacu a anunțat încă de la sfârșitul săptămânii trecute că se impune această sesizare la CCR, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl nominalizează din nou pe Ludovic Orban pentru formarea unui nou guvern.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 12:59

Pe data de 28 ianuarie 2020, se aniversează Ziua Europeană a Protecţiei Datelor, care marchează împlinirea a 39 de ani de la semnarea, la Strasbourg în anul 1981, a Convenţiei 108 pentru protecţia persoanelor referitor la prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal - primul instrument legal adoptat în domeniul protecţiei datelor. 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:47

În perioada 6-7 iunie 2019, a avut loc conferința ministerială în domeniul biodiversității, cu tema ”Managementul carnivorelor mari – provocări și soluții”. Evenimentul, organizat sub egida Președinției României la Consiliul UE, s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București. 

Joi, 6 Iunie, 2019 - 12:10

Asociația Rebeca Faith- Hope- Love lansează campania publică ”Cerem României să își primească acasă copiii!”, o inițiativă prin care părinții copiilor cu boala Batten solicită Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să introducă, de urgență, tratamentul pentru această afecțiune pe lista medicamentelor compensate.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 00:00
Gazdă a Reuniunii Informale a miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre

Ultima reuniune majoră a Consiliului AGRIFISH din sezonul președinției române a Consiliului European a reunit la București, pentru două zile cele mai importante personaje din domeniu - oficiali ai Comisiei, miniștri, oficiali.

După ce în prima zi șefii de delegații, ghidați de ministrul Petre Daea, au făcut o vizită de lucru la obiective importante din domeniul agriculturii, având prilejul să constate direct progresele făcute în perioada în care România a aderat la Uniunea Europeană, cea de-a doua zi este rezervată lucrărilor propriuzise ale Consiliului. 

Vineri, 31 Mai, 2019 - 10:14

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, oficialii europeni prezenți la București vor efectua în intervalul 2-3 iunie vizite în teren pentru a vedea investiții importante din domeniul agricol, iar reuniunea informală propriu-zisă a miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din statele membre ale Uniunii Europene (Consiliul informal al miniștrilor Agriculturii și Pescuitului) se va desfășura în data de 4 iunie.

Luni, 20 Mai, 2019 - 10:05

București, Palatul Parlamentului - 20 mai 2019

Protest artistic inedit cu ocazia reuniunii ministrilor mediului din UE la Palatul Parlamentului

Agent Green le cere ministrilor sa intervina pentru protejarea padurilor virgine

Artistul Stradal Irlo alături de mai bine de o sută de susținători Agent Green au început să picteze încă de ieri trotuarul dinspre parcul Izvor al Palatului Parlamentului și îi întâmpină astăzi cu bannere pe toți miniștrii mediului din UE cerându-le să preia tema arzătoare a pădurilor virgine pe agenda reuniunii care va dura până mâine.

Joi, 21 Martie, 2019 - 08:46

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat la data de 20 martie, la lucrările celei de-a 37-a sesiuni a Adunării parlamentare paritare Africa, Caraibi, Pacific (ACP) - Uniunea Europeană (UE), desfăşurate la Bucureşti, Palatul Parlamentului, context în care a susţinut un discurs în cadrul Panelului "Working on Global Arena", în care a abordat tema schimbărilor climatice şi impactul acestor schimbări din perspectiva securităţii.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 20:20
Reuniune dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat în 19 martie 2019 la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.

Subscribe to Palatul Parlamentului