Luni, 22 Iunie, 2020 - 07:11

În urma împușcăturilor din 20 iunie, o persoană a murit

Ministerul de Externe al Pakistanului a exprimat a doua oară într-o săptămână protestul sau fata de încălcarea condițiilor de încetare a focului de pe linia de control din Kașmir.

Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei Indiei din Capitala Pakistanului, Islamabad, Gaurav Ahluwalia, a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe, unde I s-a inmanat un protestat în legătură cu încălcarea încetării focului de către forțele indiene de-a lungul liniei de control, pe data de 20 iunie.

 

Vineri, 22 Mai, 2020 - 18:00

Un avion de linie de tipul Airbus A320 al companiei Pakistan International Airlines (PIA) cu 107 persoane la bord s-a prăbuşit vineri într-o zonă rezidenţială în oraşul Karachi din sudul Pakistanului, a anunţat Autoritatea Aviaţiei Civile pakistaneze, potrivit AFP şi DPA

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 20:00

Viscolul şi ploile torenţiale au provocat moartea a zeci de persoane în Pakistan şi Afganistan, drumurile blocate şi zborurile anulate perturbând viaţa de zi cu zi a locuitorilor, relatează luni agenţia DPA.

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în incidente produse separat în ultimele două zile marcate de cantităţi însemnate de precipitaţii sub formă de zăpadă şi ploaie, care au afectat provincia Belucistan din sud-vestul Pakistanului, a anunţat luni directorul departamentului local pentru situaţii de urgenţă, Imran Zarkoon.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 10:21

Votul la alegerile pentru desemnarea Preşedintelui României a început în străinătate, vineri, 8 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secţia de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Următoarele secţii de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 08:17

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Islamică Pakistan cu privire la faptul că este în desfăşurare marşul de protest "Azadi March", al cărui punct terminus va fi capitala Islamabad, preconizat pentru data de 31 octombrie 2019, deşi este posibil ca manifestaţiile din capitala pakistaneză să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp. Se recomandă evitarea deplasărilor în proximitatea sectorului H-9, existând riscuri confirmate de atacuri teroriste.

Duminică, 11 August, 2019 - 18:55

Pakistanul a avertizat că ar putea izbucni  un război cu India, după ce vecinul său și-a anunțat săptămâna trecută planurile de revocare a statutului de autonomie al regiunii disputate de ambele State, Jammu/Kashmir.

 

Joi, 7 Martie, 2019 - 08:38
pe fondul menţinerii pericolului de răspândire a virusului polio sălbatic

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că Organizaţia Mondială a Sănătăţii[1] (OMS) a decis prelungirea măsurii de extindere cu încă trei luni a stării de Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internaţională - USPII, în urma evaluării recente cu privire la pericolul de răspândire a virusului polio sălbatic şi / sau derivate din vaccine (supravegherea circulaţiei de enterovirusuri şi prevenirea apariţiei cazurilor de paralizie acută flască), actualizând lista cu ţările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea antipoliomielită, astfel: Afganistan, Indonezia, Nigeria,

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 11:17

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat la deschiderea Conferinței ministeriale Procesul Budapesta, eveniment desfășurat la Istanbul, Turcia. Întrunirea a reunit reprezentanți din peste 50 de state europene, țări din zona asiatică, precum și organizații regionale, europene și internaționale. 
Conferința a reprezentat o oportunitate pentru a analiza tendințele privind migrația și mecanismele de gestionare a fluxurilor migratorii din statele situate pe „ruta mătăsii”, respectiv Afganistan, Iran, Pakistan, Bangladesh.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 20:00

Descoperiri infiporatoare au fost facute de catre autoritatile pakistaneze de-a lungul anului la groapa de gunoi a orasului Karachi. Aici s-au gasit cadavrele a 345 de nou nascuti, peste 90% dintre trupuri fiind de fete.

Conform traditiei pakistaneze, familiile recurg mereu la astfel de gesturi atunci cand se nasc fetite, nu baieti, baietii fiind considerati extrem de importanti si valorosi in cultura lor.

Subscribe to Pakistan