Duminică, 15 Noiembrie, 2020 - 13:17

Armenia a raportat sâmbătă moartea a peste 2.300 de militari ai armatei sale în conflictul pentru controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah, care s-a încheiat cu un acord de pace ce consacră o victorie a forţelor azere, relatează AFP.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 20:10

Forţele armene din provincia azeră cu majoritate armeană Nagorno-Karabah au recunoscut luni că au pierdut oraşul strategic Shusha (denumit Shushi de armeni) şi trupele azere se apropie de capitala provinciei, Stepanakert, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 00:00

Jurnalistul rus Semyon Pegov semnaleaza că generalul colonel Najmeddin Sadykov, șeful Statului Major al Forțelor Armate din Azerbaidjan, a fost îndepărtat din funcția sa la cererea consilierilor militari turci.

Duminică, 18 Octombrie, 2020 - 10:09

Mitropolitul de Volokolamsk, Președinte al Departamentului pentru relații externe bisericești din Patriarhia Moscovei, semnalează astăzi că “Turcia nu ar trebui să se amestece în conflictul din Nagorno-Karabakh, Biserica Ortodoxă Rusă solicită tuturor părților implicate în confruntare să își rezolve problemele doar la masa negocierilor și într-un mod politic”, a declarat prelatul.

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 15:51
Azerbaidjanul scrie istorie:Destinația noastră este karabah!

President of Azerbaijan and the Azerbaijani Army changed the 30-year-old status quo in 10 days

... Baby boys who came from Karabakh in diapers 30 years ago are returning there today as rescue soldiers of the victorious Army.

... A mother opens a small bag she has been keeping for 30 years, takes out a key with her trembling fingers and hands it to her sons: this is the key to our house in Karabakh, go and open our door.

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 13:04

"Liderul turc Recep Tayyip Erdogan este persoana care a orchestrat noua escaladare a tensiunilor din Nagorno Karabah", a declarat președintele sirian Bashar Asad pentru presa locala

"Lăsați-mă să vorbesc sincer și clar. Erdogan sprijină teroriștii din Siria și Libia, el a fost principalul instigator al conflictului recent erupt din Nagorno Karabah între Azerbaidjan și Armenia", spune franc Șeful Statului sirian.

Assad a adăugat că Turcia angajează teroriști din Siria și din alte țări în Nagorno Karabah.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 11:27

Primul ministru al Armeniei, Nikol Pashinián, a avertizat că, în cazul unei evaluări greșite a situației din Nagorno Karabakh, Europa să se aștepte la prezența „Turciei lângă Viena”, lucru care rezultă din politica imperialistă a Ankarei.

"Am speranța unei evaluări corecte. Dacă comunitatea internațională oferă o abordare geopolitică greșită acestei situații, Europa trebuie să aștepte sa se trezească cu Turcia lângă Viena", a declarat șeful executivului armean într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 10:12
Legea marțială a fost introdusă în Armenia, Azerbaidjan și în “Republica Nagorno-Karabakh”, entitate nerecunoscută

Consiliul de Securitate al ONU a cerut încetarea imediată a focului în Nagorno-Karabakh.

Luptele de-a lungul liniei de contact din Nagorno-Karabakh au continuat pe tot parcursul zilei, dar toate atacurile armatei azere au fost respinse de forțele de autoapărare ale “Republici Nagorno-Karabakh” potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării de la Erevan, Artsrun Hovhannisyan. "Toate atacurile forțelor armate azere au fost respinse de armata de autoapărare a Artsakh (așa este denumită Republica Nagorno-Karabakh). Inamicul a suferit pierderi grave", a spus el.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 12:28

Armenia, deranjată de imixtiunile Ankarei în conflictul din Nagorno - Karabah, promite să angajeze sistemele de rachete Iskander, dacă Ankara folosește aeronave de luptă F-16 în sprijinul Azerbaidjanului, în Nagorno-Karabakh.

Dacă Turcia își folosește aeronavele F-16 în Nagorno-Karabakh, Armenia nu va avea de ales decât să-și folosească întregul arsenal, inclusiv rachetele Iskander cu care și-a echipat armata, potrivit declarațiilor făcute ieri de ambasadorului Armeniei în Rusia.

Subscribe to Nagorno Karabah