Luni, 26 Octombrie, 2020 - 17:05

La sfârșit de săptămână, 23-25 octombrie 2020, jandarmii ieșeni au continuat misiunile pentru asigurarea publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

 

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 17:07

La Iași, unde este sărbătorit Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, zeci de persoane au protestat pentru a șaptea zi la rând. Credincioșii sunt nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități, care, din cauza pandemiei, nu permit accesul în Catedrala Mitropolitană pentru pelerinii din alte localități.

În jurul prânzului, în fața Catedralei Mitropolitane, acolo unde și zilele trecute s-au adunat zeci de credincioși nemulțumiți, s-au scandat lozinci împotriva autorităților care au interzis pelerinajul.

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 14:21

Reguli noi la Iași pentru cea mai așteptată sărbătoare. Raclă cu moaștele Sfintei Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană, așa cum se întâmplă în fiecare an cu ocazia zilelor Iașiului.

De asemenea, accesul pelerinilor în interior va fi limitat. Sunt noile decizii luate de autoritățile locale după ce a crescut mult numărul infectărilor.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 16:11

Situații neobișnuite au fost în câteva secții de votare din județul Iași: doar 5 votanți, din aproape 1.700 de pe lista electorală permanentă, s-au prezentat la vot în Măcăreşti, comuna Prisăcani. Şi nu este un caz singular: situații asemănătoare au fost și în comuna Moşna. Acolo au venit la urne doi alegători din cei aproape 3.200 înscriși pe liste.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 17:00

Tradiționala aglomerație de la moaștele Sfintei Parascheva ar putea să nu se mai producă anul acesta. Pelerinajul de la Iași se va desfășură sub reguli stricte, de respectare a distanțării și a măsurilor de siguranță sanitară.

Regulile impuse de pandemie determină o planificare atentă a pelerinajului la moştele Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie.

Deşi la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a avut loc o şedinţă de organizare care a durat aproape 2 ore, mai sunt de pus la punct ultimele detalii.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 18:10

Aproape 1.700 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi vor depune Jurământul lui Hipocrate în timpul unor ceremonii care sunt organizate pe parcursul a patru zile, in cauza pandemiei de coronavirus.

Absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi din promoţia 2020 vor putea rosti Jurământul lui Hipocrate în cadrul unei ceremonii speciale.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 10:30
Semnal de alarmă tras de Liga Studenților Iași

Liga Studenților (LS IAȘI) solicită Guvernului să modifice în regim de urgență legea nr. 129/2019 de transpunere a directivei europene privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care Partidul Social Democrat (PSD) s-a răzbunat pe organizațiile non-guvernamentale, ca urmare a valului de critici primite din partea societății civile, prin impunerea unor obligații birocratice împovărătoare, de natură să ducă chiar la desființarea majorității ONG-urilor.

 

Luni, 31 August, 2020 - 11:50

 

România este țară invitată, alături de Lituania și Bulgaria, la Festivalul Internațional TRANS/MISJE – Wschód Sztuki (TRANS/MISIUNI - Estul Artei), care se desfășoară în perioada 27-30 septembrie 2020 la Rzeszów în Polonia.

Țara noastră va fi reprezentată de Teatrul Național „Vasile Alecsandri" din Iași la  manifestarea aflată la cea de-a doua ediție. Festivalul reunește, în capitala regiunii Podkarpacie, artiști din țările Europei de Est, pentru care contextul zonelor de vecinătate culturală și geografică este unul esențial.

Marţi, 18 August, 2020 - 16:45

Focar de coronavirus la Centrul de Servicii Sociale C.A. Rosetti, din Iași. 7 copii și un asistent social sunt bolnavi de COVID-19. Toate cele 187 de persoanele din centru, angajați și pacienți, așteaptă acum rezultatele testelor.

Sursa a fost o femeie, asistent social la Centru C.A. Rosetti din Iași, care voia să plece în vacanță în străinătate și s-a testat la o clinică privată, iar rezultatul a fost pozitiv.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 14:26

39 de copii din două centre de plasament ieșene au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19, a declarat Ion Florin, Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

În total, la Centrul rezidenţial "Sf. Nicolae" din Paşcani şi la Centrul rezidenţial din Verşeni sunt 67 de copii.

Cu toții au fost testaţi după ce, în cursul săptămânii trecute, 16 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv, 11 de la Centrul "Sf. Nicolae" de la Paşcani şi 5 de la Centrul din Verşeni.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 14:22

Autoritățile ieșene se confruntă cu primele cazuri de infectare cu noul coronavirus, chiar în această perioadă în care se desfășoară Evaluarea Națională. Directoarea adjunctă a unui liceu din municipiu a fost confirmată pozitiv, iar un elev de la o şcoală generală este în izolare.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de Jandarmeria Romana au oferit, sambata, pachete cu produse de strictă necesitate familiilor nevoiașe din urmatoarele localități: Mitocul Dragomirnei si Mihoveni, din judetul Suceava; Hlipiceni si Dragalina, din judetul Botosani; Obrijeni si Rădenii Popesti din judetul Iasi. Beneficiarii au fost persoanele vulnerabile, cu dizabilități, bătrânii singuri și familii sărace cu mulți copii, dar și familii unde adultii nu mai un loc de muncă.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 18:19

Peste tot în țară, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a s-au întors în școli pentru a participa la cursurile de pregătire pentru examene. Mai puțin la o școală din Iași, unde a apărut deja un caz de coronavirus chiar înainte de revenirea copiilor în clase. Din fericire, angajatul infectat nu a intrat în contact cu elevii.

Cazul a fost descoperit la timp.

Mai mulți profesori și angajați ai Școlii gimnaziale "Titu Maiorescu" au fost testați după ce conducerea a aflat că soția administratorului, care lucrează într-un spital din Iași, s-a îmbolnăvit.

Joi, 26 Martie, 2020 - 23:00

A fost înregistrat încă un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus, numărul total la nivel național ajungând la 23.

Bărbat avea 75 ani, era din județul Iași, era internat și confirmat în data 22.03.2020, decedat in 26.03.2020. Pacientul suferea de diabet zaharat complicat.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat joi seara alte 4 decese ale unor pacienți cu vârste cuprinse între 45 și 70 de ani. Acestea sunt din județele Dâmbovița, Timiș, Neamț și Arad.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 12:25

Protest național împotriva Legii Vaccinării Obligatorii, sâmbătă 7 martie, la București. Se va mai protesta și la Cluj, Bacău, Buzău, Focșani, Arad, Alba Iulia, Iași, Piatra Neamț, Târgu Mureș și Arad

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 15:45

Teama  de coronavirus ar putea duce la amânarea simulărilor din luna martie la Evaluarea națională și Bacalaureat în județul Iași.

Filiala Sindicatelor Libere din Învățământul preuniversitar a cerut Inspectoratului Școlar dar și Ministerului Educației sistarea tuturor manifestărilor colective serbări, ședințe cu părinții, ședințe metodice, activități extrașcolare dar și excursii în perioada următoare.

Sâmbătă, 25 Ianuarie, 2020 - 12:03
"Bine ați venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea"

La sosirea la manifestarea dedicată Micii Uniri de la Iași, politicienii prezenți, dar și Klaus Iohannis, au fost întâmpinat cu pancarte cu mesaje ostile. Unii dintre participanți au afișat mesaje precum "Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea", "Ați intrat în horă, marcați banul pentru Moldova", "Faceți drumuri şi spitale, tăiați pensiile speciale", "Hora la Iași, banii la Bucureşti".

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 16:27
Replica acidă a lui Cazanciuc

Președintele Klaus Iohannis și-a luat „rația” de huduieli la Iași, la evenimentele dedicate împlinirii a 161 de la Unirea Principatelor Române.  ”PSD vrea să blocheze toate reformele din Parlament” a spus Klaus Iohannis,  afirmație urmată de huiduileli. Cei aflați în apropierea președintelui au început să aplaude, pentru a acoperi huiduielile.Președintele a continuat: ”De aceea, avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine”.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 17:24

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Iași, singura din zona Moldovei care are 5 paturi destinate tratamentului pacientului considerat "mare ars", sunt în acest moment 7 persoane, cu arsuri peste 30% din suprafața corpului.

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iași, singura clinică din zona Moldovei care poate trata pacienți cu arsuri de peste 30% din suprafața corporală, au fost internate numai în ultima săptămână 10 persoane cu arsuri de diferite grade.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 19:49

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, joi, că intenţionează să acorde titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Iaşi celor 43 de persoane care deţin certificate de revoluţionar.

Primarul Mihai Chirica a declarat că în cursul zilei de sâmbătă municipalitatea va organiza o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal destinată aniversării a 30 de ani de la Revoluţia română din 1989.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 12:06

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă de anul acesta, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, estimează o creștere cu 150% a comenzilor online de mâncare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 
Potrivit estimărilor companiei, valoarea medie pe care o vor cheltui clienții foodpanda pentru o comandă realizată de Sărbători va fi de circa 70 lei, cu 15% mai mare decât comanda medie anuală. Din experiența anilor anteriori, comenzile efectuate în această perioadă a anului conțin în medie trei tipuri de preparate.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 13:12

O priză cu urme de fum, un întrerupător care face arc electric, un cablu ce trece pe sub un covor, un prelungitor improvizat pe o pardoseală de lemn, cumulat cu siguranţe necalibrate sunt doar câteva dintre situaţiile ce pot declanşa în orice moment un incendiu violent într-o locuinţă. 

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 18:39

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că după demararea lucrărilor de reabilitare a Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria a descoperit mai multe nereguli din timpul mandatului fostului manager.

Preşedintele CJ Iaşi Maricel Popa a anunţat că a sesizat Corpul de Control după ce a aflat că în luna aprilie fosta conducere a unităţii medicale a aprobat montarea de geamuri noi la unul dintre cele opt etaje, deşi se ştia că în luna mai va fi semnată finanţarea cu fonduri europene pentru lucrări de reabilitare.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 13:17

Numărul pelerinilor care au apucat deja să să închine la racla Sfintei Parascheva a depășit o sută de mii. La această oră coada se întinde pe 5 kilometri. 

Peste 60 de mii de persoane aşteaptă să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, dar şi la mâna dreapă a Sfântului Ierarh Spiridon.

La această oră, are loc Sfânta Liturghie. După-amiază, de la ora 17.00, va fi un program special, Paraclisul Sfintei Cuvioase.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 11:00

Creştinii ortodocşi o prăznuiesc pe Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, cea care a ajutat nenumăraţi oameni, atât în timpul vieţii, cât şi după. Mulţi oameni merg în pelerinaj la moaşte, dar puţini îi ştiu povestea. Să o aflăm.

Sfânta Parascheva s-a născut la Epivat, o cetățuie la Marea Marmara, pe lângă Constantinopol. Undeva în jurul anului o mie.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 12:55

Lucrare penală pentru tractarea unei remorci neînmatriculate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări pe numele unui bărbat care s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, la volanul unui microbuz care avea atașată o remorcă neînmatriculată.

Miercuri, 2 Octombrie, 2019 - 10:00

Încă din anul 1641, prin străduința binecredinciosului Domn Vasile Lupu al Moldovei, Iașul este binecuvântat de prezența și ocrotirea moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva, la care vin să se închine pelerini de prin toate colțurile țării și chiar de peste hotare. A devenit o tradiție ca, prilejuit de sărbătoarea din 14 octombrie, Iașul să se bucure și de prezența altor sfinte moaște sau a unor relicve sfinte.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 19:42

În perioada 27-30 septembrie 2019, mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor desfăşura activităţi de asigurare a ordinii la un număr de 20 manifestări care vor avea loc în spaţiul public şi la care organizatorii așteaptă participarea unui număr mare de persoane.

La toate manifestările publice, jandarmii ieșeni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a acestora, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale. 

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 15:26

Expoziția ,,Republica Moldova prezintă” are loc, pentru al treilea an consecutiv, la Iași, în perioada 20-22 septembrie. Astfel, crame de renume, dar și producători din industria textilă, de fashion și alimentară de peste Prut s-au reunit și le vor oferi ieșenilor ocazia să descopere gustul autentic al Republicii Moldova, alături de producători de vin din România.

Subscribe to Iași