Publicat: 29 Septembrie, 2016 - 17:46
Share

Peste 900 de oameni de bine au răspuns, încă o dată, apelului Asociației Help Autism și BikeXpert Racing Team, la mișcare în aer liber și strângere de fonduri pentru recuperarea copiilor cu autism, în cadrul celei de-a șaptea ediții Roket Bike Fest powered by Fan Courier.

Week-end-ul ce tocmai a trecut, a reunit în pădurea Cernica pasionați de ciclism și iubitori ai sportului pe două roți pentru unul dintre ultimele evenimente importante ale sezonului de ciclism MTB din acest an. Sub sloganul 'Pedalez, mă distrez, donez!', peste 350 de concurenți, de toate vârstele, au luat startul în cele 9 curse special create pentru toate categoriile de vârstă și nivelurile de pregătire.

Astfel, de la sportivi experimentați care an de an își depășesc limitele pe provocatorul traseu al categoriei Race, la copii începând cu vârsta de 2 ani, concurenți ai categoriei Fără Pedale, cu toții au petrecut o zi plină de distracție și aventură în compania numeroaselor surprize pregătite de organizatori și sponsori.

Actorul Alexandru Conovaru a întreținut atmosfera în calitate de amfitrion al evenimentului iar mascotele Dragonul Sunny cu asistenta sa și Ursul POM-BÄR, s-au îngrijit de voia bună a celor mici cu jocuri și concursuri cu premii, pe toată durata zilei. Și la această ediție, un număr mare de companii, din toate domeniile de activitate, s-au alăturat evenimentului, cu premii pentru cei 95 de câștigători ai curselor și pentru cei 14 norocoși extrași ai tombolei Rocket Bike Fest.

Ajuns în acest an la cea de-a șaptea ediție, concursul de ciclism cross country inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în anul 2013, aduce, an de an, în Pădurea Cernica sute de voluntari, sponsori și concurenți uniți în jurul cauzei copiilor cu autism. Iar dacă cele 6 ediții de până acum au reușit să susțină, prin fondurile obținute, mii de ore de terapie de recuperare pentru cei 385 de copii beneficiari ai Asociației Help Autism, ediția din acest an continuă tradiția, direcționând peste 8.000 de euro către programele de evaluare psihologică și intervenție timpurie în autism, derulate de asociația organizatoare.