Publicat: 3 Ianuarie, 2014 - 16:18
Share

Persoanele care vorbesc prea mult la telefon şi îşi petrec constant timpul pe reţelele de socializare au tendinţa de a fi mai nefericite şi mai anxioase decât ceilalţi oameni, potrivit unui studiu.

Cercetătorii au descoperit că, în loc să îi facă pe oameni să se simtă mai aproape de prieteni, telefonul mobil le creșterea gradul de anxietate.

Autorii studiului au urmărit frecvența cu care peste 500 de studenți foloseau telefonul în fiecare zi, numeroși participanți se simțeau de fapt obligați să păstreze legătura cu ceilalți prin apeluri, sms-uri și postări pe rețelele de socializare, scrie Daily Mail.

În plus, numeroși studenți se deconectau cu greu de rețelele de socializare, precum Facebook.

Studiul, efectuat de oamenii de ştiinţă Jacob Barkley, Aryn Karpinski şi Andrew Lepp, contrazice rezultatele cercetărilor anterioare care susţineau că telefoanele mobile îmbunătăţesc interacţiunea socială şi contribuie la reducerea sentimentului de izolare.

Acest nou studiu, realizat la Universitatea Kent din Ohio, a relevat faptul că utilizarea constantă a telefonului sporea senzaţia de stres.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au folosit o unitate de măsură clinică a anxietăţii şi răspunsurile privind nivelul de satisfacţie faţă de propria viaţă ale fiecărui student.