Publicat: 28 Octombrie, 2020 - 09:38
Share

Un nou studiu gate-to-gate realizat de oamenii de știință de la Școala de sănătate publică TH Chan din Harvard este cea mai cuprinzătoare cercetare până în prezent pentru a concluziona că abordarea stratificată a companiilor aeriene din SUA, inclusiv Delta, a luat pentru a proteja clienții și angajații de COVID-19 înseamnă riscul de expunere în timpul călătoriilor cu avionul este foarte mic.

Până în prezent, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor nu au confirmat niciun caz de transmitere COVID-19 pe un avion din SUA.

„Riscul transmiterii COVID-19 la bordul aeronavelor [este] sub cel al altor activități de rutină din timpul pandemiei, cum ar fi cumpărăturile sau consumul de alimente,” au concluzionat cercetătorii de la Harvard. „Implementarea acestor strategii de atenuare a riscurilor stratificate ... necesită respectarea pasagerilor și a companiilor aeriene [dar] va contribui la asigurarea faptului că călătoria aeriană este la fel de sigură sau substanțial mai sigură decât activitățile de rutină pe care le întreprind oamenii în aceste perioade.”

Raportul concluzionează că utilizarea universală a măștilor faciale, protocoalelor de curățare diligente și sistemelor avansate de ventilație și filtrare oferă o protecție semnificativă împotriva COVID-19, reducând riscul transmiterii pe o aeronavă la niveluri minime. 

Purtarea măștilor de față de către pasageri și echipaj este esențială

Studiul a stabilit că utilizarea măștilor pentru față a fost „cea mai esențială parte a unui set cuprinzător de măsuri pentru reducerea COVID-19 în timpul călătoriilor cu avionul”.

Curățarea profundă a suprafețelor aeronavei cu atingere ridicată dezinfectează, elimină contaminarea

Descoperirile raportului susțin, de asemenea, practicile extinse de curățare ale Delta, inclusiv angajamentul nostru de lider în industrie pentru pulverizarea electrostatică a suprafețelor cu atingere ridicată, folosind zilnic dezinfectant de înaltă calitate între zboruri.

Sistemele de ventilație ale aeronavelor de pasageri sunt extrem de eficiente la reîmprospătarea și filtrarea aerului

Echipa de cercetare de la Harvard a remarcat „sistemele de ventilație extrem de eficiente” de pe aeronave, care diminuează expunerea la boli prin filtrarea rapidă și continuă și schimbul de aer din cabină.

Reducerea stratificată a riscurilor va asigura că călătoria aeriană rămâne la fel de sigură sau mai sigură decât alte activități de rutină

Studiul a concluzionat că este nevoie de o „combinație de măsuri de control al infecțiilor stratificate” pentru a reduce riscul transmiterii COVID-19. (eTN)