Publicat: 20 Iulie, 2015 - 18:17
Share

Circa 92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate vreodată, deși furturile sunt raportate la Poliție, pe Facebook sau alte forumuri specializate, arată un n studiu realizat de o companie de brokeraj în asigurări.

Dintre cei 1.000 de respondenți, mai mult de jumătate, 50,4%, au rămas fără bicicletă cel puțin o dată.

"Deși marea majoritate a păgubiților a raportat furtul bicicletei la Poliție, pe Facebook și pe forumuri specializate, mai mult de o treime (33%) au preferat să nu facă nimic. Asta, în condițiile în care aproape jumătate dintre bicicletele furate aveau o valoare cuprinsă între 500 și 2.000 de lei", potrivit studiului.

Măsurile de protejare sunt fie sistemele antifurt (53,4%), fie asigurările (37%), asta în ciuda procentului mare (79%) de respondenți care consideră că în România nu sunt luate toate măsurile necesare împotriva furturilor.

În ceea ce privește preferințele hoților, cele mai furate biciclete sunt negre sau albastre din zonele Piața Romană, Universitate, Militari și Pantelimon, din scările de bloc (39%), spațiul public (26,7%), curți (13,3%), garaje (4,5%). În ceea ce privește anotimpul, vara conduce în top cu 47,9%.

"Chiar dacă este zi sau bicicleta prezintă un sistem antifurt, acest aspect nu i-a împiedicat pe hoți să fure: peste 57% dintre furturi au loc în timpul zilei, iar în 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt", se mai arată în studiu.