Publicat: 20 Noiembrie, 2020 - 23:52
Share

România sinistră (femeie arsă în valiză pe cîmp, babă de 91 de ani violată de un mascul de 19, în Prahova, containere cu morți) și România sublimă (doctori care intră în flăcări să-și salveze personalul și bolnavii, salvări care aleargă cu personal în combinezoane inflamabile pe linia de tramvai de pe bulevardul Ștefan cel Mare) pălesc în fața României caricaturale. Statul paralel însuși e adesea o caricatură grotescă, numai slăbiciunea societății și ai ales a politicienilor îi dă dimensiuni și puteri monstruoase. Și asta e teribil, că acolo unde am putea fi înălțați sau revoltați România ne face să rîdem. Iar rîsul demobilizează.

Violeta Alexandru, care peste vreo trei săptămîni va cere votul unora, de confesiune așa zis liberală, citat de pe Facebook :
„Am atât de multă treabă… încât, chiar şi cu acest rezultat pozitiv la testul pentru Covid, voi continua să muncesc de acasă. Voi fi chiar mai activă şi mai eficientă”. Ministrul i-a avertizat pe subordonaţi că îi va verifica telefonic.

Două recomandări de politică publică de aici se deduc automat :

1. Toată lumea care vrea să devină mai eficientă e bine să se infecteze.
2. Cele mai bune controale sunt cele telefonice.

Klaus Iohannis pare din aceeași serie, care ar putea purta numele „Sunt robot, dar nu mă tratez”. Ce zice el?

„Împreună cu Guvernul, sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii… imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate”.

Nu e frumos? De parcă PNL-PDL nu au mai fost la guvernare după 1989, de parcă Sibiul, care își evacuează morții cu containerul ar fi condus de PSD, ca la Neamț și nu avea PNL dintotdeauna o confortabilă majoritate în Consiliu … Dați-i omului majoritatea, și el o să vă dea sănătatea!

Dacă nu – nu. Asta e clar.

Ministrul Sănătății, și el prost întors cu cheia, anunță că doctorul erou are COVID, ceea ce se dovedește a fi fals, angajează la DSP o dansatoare și pune un model să se ocupe de distribuirea vaccinului, după ce îl pusese secretar de stat mai înainte.

Gabriela Firea îl renumește în funcție pe Adrian Bold, arhitectul șef la capitalei de jalnică amintire, în ultima ei zi de mandat, care nu e nici cu o lună în urmă, dar uită și zice că l-a numit Nicușor Dan.

Mare dramă că nu a trecut inițiativa ”Fără penali”, deși ar fi afectat fix șase oameni. Mă rog, poate pe viitor se aliniază mai mulți din ăia la care știi dinainte că sunt penali.

Musai în schimb să interzicem mai mult de 2 mandate la rector, că te pomenești că populația universitară, economic prosperă și cu slujbe garantate pe viață votează ca la Teleorman candidați unici în perpetuitate. Sau e ca la votanții din Scornicești, care îmi ziceau în anul 2000 cînd îi intrebam de ce au votat a cincea oară tot pe vechiul lor primar comunist: Păi dac-a candidat?

Noroc cu campania electorală și Elena Băsescu, care împarte pliante excavatoarelor goale din Constanţa, că astfel nu discriminăm mașinile care muncesc. Mai bine i-l împărțea Violetei Alexandru.

Să rîdem cu cele peste 22 de milioane de compatrioți găsiți la domiciliul lor românesc de umoriștii de la Comisia Națională de Statistică, și să ne speriem că în curînd or să și voteze.

Topic: 

Format: