Publicat: 18 Septembrie, 2020 - 18:45
Share

Simona Halep (2 WTA, favorită nr. 1) s-a calificat în sferturile  turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro, după ce a învins-o în două seturi, 7-5, 6-4, pe ucraineanca Dayana Yastremska (20 de ani, 29 WTA).

Yastremska a început mai bine meciul și a reușit prima break-ul, pentru a prelua conducerea, 2-0. Simona a făcut însă rebreak-ul și a egalat la 3.

S-a mers cu serviciul până la 5-5, când sportiva noastră a reușit din nou break-ul și a servit pentru set, pe care și l-a adjudecat cu 7-5 în 43 de minute de joc.

Simona a început setul secund fără a-i da vreo șansă ucrainencei de 20 de ani și s-a desprins la 3-0, cu două break-uri. La acest scor, Dayana Yastremska și-a crescut nivelul de joc și a reușit un break, reducând avantajul Simonei.

 

La 4-2, Simona a avut 4 mingi de break, dar ucraineanca s-a impus pe propriul serviciu și s-a apropiat la un singur joc de sportiva noastră. Halep și-a făcut serviciul și s-a desprins la 5-3. Ucraineanca și-a făcut apoi serviciul, iar Simona a servit pentru meci, pe care l-a încheiat cu 6-4 în setul secund.

Românca s-a calificat în sferturi la Roma fără set pierdut.

 

În acest meci, Halep a reușit doi ași și a comis două duble greșeli, față de un as și două duble greșeli adversara ei. Simona a avut de două ori mai puține lovituri direct câștigătoare decât Yastremska (9/18), dar și de două ori mai puține greșeli neforțate (11/22).

Sportiva noastră a avut un procentaj de 62 la sută pe primul serviciu, iar Yastremska 70%.

Pentru calificarea în sferturi, Halep a obţinut 190 puncte WTA şi 37.910 euro.

În turul următor, românca o întâlnește pe învingătoarea dintre  kazahele Iulia Putințeva și Elena Rîbakina.

Tag-uri Nume: