Publicat: 28 Octombrie, 2020 - 13:50
Share

Primăria Sibiu, prin firma contractată, a început instalarea iluminatului de sărbători în oraş. Până în 13 noiembrie iluminatul festiv va fi instalat şi funcţional în pieţele centrale şi zona istorică. Celelalte bulevarde şi străzi din oraş vor avea ornamente luminoase până la finalul lunii noiembrie.

"Anul acesta va fi un Crăciun altfel, când trebuie să fim cu toţii responsabili şi să respectăm măsurile de protecţie. Însă oraşul va fi împodobit ca în fiecare an pentru a aduce atmosfera de sărbătoare nu doar în case, ci şi în spaţiul public. Nu am cumpărat ornamente noi, mai ales în acest context dificil şi din punct de vedere financiar, dar ştiu că sibienii se vor bucura să revadă Sibiul îmbrăcat în hainele sărbătorilor de iarnă" (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În Piaţa Mare se instalează deja cupola de lumini şi urmează să fie montate ornamentele pe cei 8 stâlpi centrali şi ţurţuri luminoşi pe streşinile caselor din Piaţă. Apoi se va instala şi bradul de Crăciun achiziţionat anul trecut, înalt de 24 de metri şi împodobit cu globuri aurii, roşii şi argintii. În Piaţa Mică vor fi ornaţi stâlpii de iluminat şi streşinile, iar în faţa Casei Artelor va fi montat un al doilea brad de Crăciun. Pe Podul Minciunilor va fi amplasată şi anul acesta cupola de lumini care a devenit una dintre mărcile Sibiului în sărbătoare. Ornamente se vor amplasa şi în Piaţa Huet, pe bulevardul Bălcescu şi în parcul şi pe strada Cetăţii, pe str. G-ral Magheru şi strada Avram Iancu.

Pe principalele bulevarde sau străzi din oraş vor fi amplasate ornamente şi şiruri luminoase care vor fi gata de punere în funcţiune până în 27 noiembrie.

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Tag-uri Institutii: