Publicat: 6 Februarie, 2020 - 08:16
Share

Din 15 ianuarie şi până în 5 februarie Sibiul a participat în competiţia pentru cele mai bune destinaţii turistice europene ale anului 2020, o oportunitate pentru oraşul nostru de a fi promovat şi de a deveni mai vizibil prin întreaga campanie de comunicare organizată de Asociaţia European Best Destinations, dar şi de Primăria Municipiului Sibiu.

Miercuri, 5 februarie a fost publicat clasamentul competiţiei, ţinându-se cont de numărul de voturi înregistrat de fiecare destinaţie pe platforma europeanbestdestinations.com. Sibiul a obţinut locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate. Pe locurile 1-5 s-au situat oraşele Colmar (Franţa), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) şi Cascais (Portugalia). Sibiul a devansat în clasament destinaţii turistice precum Paris, Roma sau Cork (Irlanda).

"Sibiul a obţinut un rezultat frumos şi confirmăm astfel statutul de destinaţie turistică de talie europeană. Mai presus de clasament, Sibiul are o importantă oportunitate de promovare turistică la nivel european prin acest program şi o vom utiliza la maxim pentru a continua dezvoltarea în acest domeniu. Mulţumesc tuturor celor care au votat şi au susţinut Sibiul! " (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

Organizatorii au transmis o scrisoare de felicitare primarului Sibiului, subliniind că: "Destinaţia Sibiu oferă o varietate extraordinară de experienţe, obiective istorice de vizitat şi evenimente importante. Sibiu se clasează între destinaţiile din Europa recomandate a fi vizitate şi reprezintă un motor economic şi turistic al Transilvaniei. Sibiul este un oraş plăcut pentru locuit, dar şi o locaţie bună pentru investiţii, destinaţia bifând toate atuurile unui oraş pe care turiştii l-au aşezat între oraşele care merită vizitate.

Proiectele pe care le dezvoltaţi (.) au pus Sibiul în lumina reflectoarelor () Alegând să extindeţi zonele verzi, să creaţi infrastructura pentru un transport prietenos cu mediul, pentru sport şi pentru petrecerea timpului liber, locuitorii Sibiului au fost aşezaţi în centrul atenţiei administraţiei oraşului. Aceste alegeri, aceste proiecte, contribuie în mare măsură la atractivitatea Sibiului." (Maximilen Lejeune, directorul Asociaţiei European Best Destinations).

Conform statisticilor organizatorilor, cele mai multe voturi pentru Sibiu au venit din România, Germania şi Austria, dar şi din Spania şi Italia. De asemenea, Sibiul se situează în top 10 al preferinţelor turiştilor asiatici care vizitează Europa.

Datorită rezultatelor obţinute, Sibiul va fi promovat pe parcursul anului 2020 la nivel european ca una dintre cele mai bune destinaţii europene pentru un city break cultural, pentru experienţe gastronomice şi călătorii romantice.
 

Tag-uri Nume: