Publicat: 21 Martie, 2014 - 09:45
Share

Începând de luni, 24 martie, reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu împreună cu inspectorii Gărzii Naționale de Mediu vor demara o serie de controale ce vor viza colectorii înscriși în programul ”Rabla 2014”.
Aceste controale vor avea în vedere atât agenții economici autorizați dar și cei aflați în curs de autorizare pentru casarea vehiculelor scoase din uz. Menționăm că, la nivelul lunii august 2013, operatorii autorizați pentru astfel de activitate erau în număr de 532.
Începând cu 5 martie 2014, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu au supus dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Naţional.
Ca noutate, în Programul Rabla 2014, persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor/dealerilor validaţi în program. De asemenea, o alta propunere este aceea de a include în program și mașini cu o vechime mai mare sau egală cu 8 ani.
Administrația Fondului pentru Mediu va aloca un număr de 20.000 tichete, bugetul total fiind de 140 milioane lei. Pentru prima dată tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia este de 6.500 lei.