Publicat: 21 Mai, 2020 - 22:01
Share
Din „motive personale”, nu din cauza neregulilor de la Nădlac

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, și-a dat demisia, după scandalul cu miile de români de la frontiere, care vor să se întoarcă în țară.

"În cursul acestei zile, chestorul general de poliție Ioan BUDA și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale.

La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan BUDA transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant.

De asemenea, chestorul general de poliție Ioan BUDA mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne", anunță Poliția de Frontieră.

Dupa demisia chestorului Ioan Buda, atributiile functiei de inspector general al Politiei de Frontiera Romane vor fi preluate de adjunctul institutiei, chestorul principal de politie Liviu Bute, a anuntat joi MAI, intr-un comunicat de presa.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Politiei de Frontiera, chestorul Liviu Bute a absolvit cursurile Scolii de ofiteri, Arad, ulterior ale Facultatii de Mecanica, Universitatea din Timisoara. El are un master in drept administrativ.

Bute a ocupat mai multe functii in cadrul Politiei de Frontiera, la inceptul carierei, insa timp de cinci ani, acesta a fost ofiter specialist in cadrul D.G.I.P.I.-S.I.I.P.I. Maramures, fostul "Doi si-un sfert", serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0215).

Ministrul de Interne Marcel Vela l-a eliberat, joi, pe Ioan Buda din functia de sef al Politiei de Frontiera, dupa ce mii de oameni au asteptat la coada in Vama Nadlac, in conditiile restrictiilor impuse de gestionarea epidemiei de Covid-19.

Buda a cerut ministrului si aprobarea ca din 1 iunie sa se pensioneze.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: