Publicat: 21 August, 2020 - 09:14
Share

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Apostol Andrei" din Constanţa vor primi aparatură medicală esenţială unor intervenţii performante. Filiala Salvaţi Copiii Constanţa, cu sprijinul EDP Renewables, a alocat fonduri de 12.000 de Euro pentru dotarea de urgenţă.

Astfel, un videolaringoscop portabil va ajunge la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi şapte injectomate vor fi donate secţiilor ATI şi Pediatrie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Apostol Andrei" Constanţa.

"Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Constanţa împreună cu reprezentanţii Secţiei Clinice Pediatrie vă mulţumesc pentru ajutorul necondiţionat şi atât de important pe care ni l-aţi oferit. Aparatura achiziţionată de dumneavoastră este mai mult decât indispensabilă, în momentul de faţă injectomatele fiind esenţiale pentru administrarea tratamentului intravenos micuţilor noştri pacienţi.

Totodată, dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că pentru copilaşii din Dobrogea nu există un Spital de Pediatrie. De aceea, toate cazurile grave şi nu numai, din Constanţa şi Tulcea, sunt internate în Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Constanţa. Astfel, prin această donaţie, contribuiţi la însănătoşirea grabnică a miilor de copilaşi care ne trec anual pragul. Vă mulţumim!", a declarat Ş.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, Manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfantul Apostol Andrei" Constanţa.

În urma solicitărilor urgente primite de la spitale, Organizaţia Salvaţi Copiii a achiziţionat prioritar, din Fondul de urgenţă deschis pentru spitale, echipamente şi materiale medicale indispensabile în lupta medicilor contra pandemiei de Covid-19.