Publicat: 18 Septembrie, 2020 - 18:14
Share

Circulatia rutiera pe tronsonul Iernut-Chetani, parte din Autostrada Transilvania (A3), s-a deschis vineri, 18 septembrie. La eveniment au fost prezenti ministrul Transporturilor, premierul Orban si presedintele Romaniei. 

Tronsonul de 17,9 kilometri din Iernut-Chetani, parte din A3, este realizat de asocierea Astaldi-Max Boegl. Constructorul a asternut in totalitate asfaltul, a finalizat nodul rutier Iernut si marcajele rutiere, conform Asociatiei Pro Infrastructura.

Lucrarile la tronson au inceput in anul 2016 si se finalizeaza in luna septembrie a acestui an, conform contractului in valoare de 437,6 milioane de lei, fara TVA.

„Nu am venit pentru festivisme, ci pentru a da un semnal: trebuie sa lucram mai repede, sa ne tinem de termene si sa avansam cu lucrarile de infrastructura. Mai avem foarte mult de lucru in Romania, a declarat președintele.
In prezent, Romania are 855 de kilometri de autostrada, dupa ce anul acesta au fost inaugurati cei 5 kilometri intre Biharia si Bors, singura inaugurare de pana acum, in 2020. Dupa ce va fi deschis si lotul Iernut-Chetani, romanii vor avea la dispozitie 873 de kilometri de autostrada.

 

 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: