Publicat: 22 Ianuarie, 2020 - 11:50
Share

România a preluat, începând cu data de 1 ianuarie 2020, Preşedinţia-în-Exerciţiu (PiE) a Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), iar Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) - PiE a Consiliului de Afaceri al OCEMN (CA OCEMN) pentru o perioadă de şase luni, se arată într-un comunicat de presă al Camerei.

Pentru perioada mandatului României, 1 ianuarie - 30 iunie 2020, în funcţia de preşedinte în exerciţiu al Consiliului de Afaceri al OCEMN a fost desemnat Mihai Daraban, preşedintele CCIR, iar în calitate de secretar general a fost numit Eduard Costin, directorul Direcţiei de Relaţii Externe.

"CCIR îşi va concentra atenţia asupra unuia dintre obiectivele majore ce va fi asumat pe durata acestui mandat, şi anume creşterea profilului şi relevanţei CA al OCEMN în raport cu statele membre, prin sporirea eficienţei şi performanţei organizaţiei. Totodată, pe palier sectorial, CCIR va milita pentru promovarea cooperării în domeniile cheie pentru dezvoltarea economică sustenabilă a regiunii: transporturi şi conectivitate; protecţia mediului înconjurător; energie verde şi competitivitate", a declarat Daraban.

Tag-uri Nume: