Publicat: 8 Martie, 2018 - 11:15
Share

România are una dintre cele mai mici mase salariale din rândul statelor Uniunii Europene, deși angajaţii români au avut parte de majorări salariale semnificative în ultimii ani.

În 2017, potrivit datelor publicate de Eurostat, masa salarială din România a ajuns la 35,8% din PIB, în creştere uşoară faţă de nivelul de 34% din PIB din 2016, dar la un nivel mai redus decât în 2008, când a fost de 36,5% din PIB. Asta, în condițiile în care la nivelul statelor UE, masa salarială reprezintă 47% din PIB în 2017. 
„O parte dintre măsurile care să conducă la creşterea masei salariale au început să fie luate, iar câtă vreme guvernul a lansat un plan de creştere a salariului minim cu un calendar bine stabilit, acest lucru nu dă nicio şansă opoziţiei de a alege altă cale. Salariile mici reprezintă un atu competitiv pentru ţările din Est, însă atâta vreme cât ele rămân mici, economia nu se poate ridica, iar un alt efect este plecarea oamenilor din ţară“, a spus Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide, conform http://www.zf.ro

Tag-uri Nume: