Publicat: 12 Septembrie, 2020 - 16:38
Share
Studiul realizat de Eric Todisco prezintă, de asemenea, și cinci moduri simple prin care câinii își exprimă afecțiunea față de stăpânii lor

Te-ai întrebat vreodată cât de mult câinele tau, într – adevăr, te iubește?  

Într-un nou studiu realizat de Canine Cottages, patru pui de catei, de rase diferite, au fost echipați cu gulere speciale de urmărire a ritmului cardiac pentru a arăta cât le crește ritmul cardiac atunci când interacționează cu stapanii lor.  

Combinând datele de urmărire a ritmului cardiac de la cei patru catelusi pe parcursul a șapte zile, ritmul cardiac mediu al acestora a fost de 67 bătăi pe minut. Dar, când stăpânii le spuneau cateilor „Te iubesc”, ritmul cardiac a crescut cu 46% până la 98 de bătăi pe minut (BPM).

Cercetarea a arătat, de asemenea, un lucru care calmează ritmul cardiac al unui câine: mângâierea.

Potrivit studiului la care fac referire, ritmul cardiac al câinilor a scăzut în medie cu 23%, de la 67 bpm la 52 bpm, în timp ce aceștia erau îmbrățișați de stapanii lor.

Canine Cottages a urmărit, de asemenea, si ritmul cardiac al stapanilor pentru a compara cât de mult își iubesc animalele de companie. Rezultatele au arătat că ritmul cardiac a crescut, în medie, cu 10% când și-au văzut câinele după ce au fost departe de el pentru o perioadă de timp.

Cât de exact își arată câinii afecțiunea față de stăpânii lor? Cinci moduri simple au fost descoperite de medicul veterinar Heather Venkat, o asistentă medicală veterinara șefă de la Only Pets Cover și de dresorul acreditat de câini Joe Nutkins .

· În primul rând, un câine care se cuibareste lângă proprietarul său, în poală sau la picioare, este un semn clar și evident al iubirii, deoarece puii se sprijină doar pe oamenii cu care se simt confortabil.

· Când câinii sunt întâmpinați de oameni, probabil că vor da din coadă înainte și înapoi, vor sări și se vor întoarce la cei pe care îi iubesc.

· De asemenea, își pot exprima afecțiunea aducând o jucărie, semnalând că au suficientă încredere în persoana respectivă pentru a se juca cu ei.

· Dacă un câine își arată burtica sau doarme pe spate cu pieptul ridicat, este, de asemenea, un semn de încredere și dragoste. În acest mod arată catelusii faptul că au încredere în oamenii din jurul lor suficient de mult pentru a se pune într-o “poziție vulnerabilă”.

· În cele din urmă, câinii pot manifesta dragoste și atunci când o persoana draga lor suferă din vreun anume motiv, venind către cei în care au încredere și ținând o labă în sus sau culcandu-se cu capul în poala persoanei dragi.

Comentând cercetarea, Shannon Keary , manager al companiei la Canine Cottages, a declarant că: „cu toate ca noi, britanicii, suntem o națiune de iubitori de câini, deși știm cât de mult ne iubim animalele de companie, nu am știut niciodată cu adevărat dacă sau cum, câinii noștri își arată afecțiunea față de noi, motiv pentru care am efectuat această cercetare. "

„Este uimitor să vedem că ritmul cardiac al câinilor noștri crește atunci când li se spune că sunt iubiți, manifestând entuziasm”, a spus ea. "De asemenea, este interesant să vedem toate modurile ciudate și minunate de care animalele noastre de companie își arată dragostea față de noi. Din aceste date, putem spune acum oficial că aceștia noștri chiar ne iubesc!"

Ciprian POP

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: