Publicat: 17 August, 2020 - 20:15
Share
A făcut un lobby de 100 mil dolari pentru ca firme spaniole să construiască un TGV în Emirate

Casa regală spaniolă a confirmat că fostul rege Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august, în aceeaşi zi în care şi-a anunţat plecarea, scrie RTVE.

Într-un scurt comunicat, Casa regală notează că "majestatea sa don Juan Carlos a informat Casa Regală Spaniolă că în data de 3 august a plecat în Emiratele Arabe Unite unde se află şi în prezent".

Fostul monarh a anunţat pe 3 august că s-a îndepărtat de ţara sa pentru a-i facilita fiului său, Felipe VI, exercitarea funcţiilor.

Presa spaniolă a publicat în iulie 2018 înregistrări în care fosta sa amantă nemţoaică, Corinna Larsen (cunoscută şi sub numele de Corinna zu Sayn-Wittgenstein), afirma că Juan Carlos a încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina în anul 2011.

Curtea Supremă spaniolă a anunţat în luna iunie deschiderea unei anchete cu privire la o eventuală responsabilitate a fostului monarh astăzi în vârstă de 82 de ani, dar numai pentru fapte comise după abdicarea sa.

Regele emerit rămâne în orice caz la dispoziţia Fiscului pentru orice procedură sau acţiune care este considerată oportună, a informat avocatul său, Javier Sánchez Junco, la puţin timp după anunţarea decizie fostului suveran de a abandona Spania.

Parchetele spaniol şi elveţian anchetează de mai multe luni într-un dosar de corupţie la atribuirea unui contract cu privire la un tren de mare viteză (TGV) de către Arabia Saudită, după ce cotidianul elveţian La Tribune de Genève a dezvăluit că fostul rege ar fi primit 100 de milioane de dolari de la regele Arabiei Saudite, Abdallah, în 2008.

Fostul monarh, care nu este vizat în mod oficial în această anchetă, a refuzat să comenteze cu privire la acest dosar.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: