Publicat: 19 Martie, 2015 - 17:34
Share

Mircea Geoană neagă acuzaţiile grave aduse de Viorel Hrebenciuc potrivit cărora ştia de şpaga din campania electorală pentru prezidenţiale din 2009. 

Geoană spune că nu a avut discuții cu niciun om de afaceri despre acest subiect. 

Geoană, candidatul PSD la alegerile prezindeţiale din 2009, a declarat, joi, ca reacţie la acuzaţiile lui Viorel Hrebenciuc că nu s-a ocupat de finanţarea campaniei electorale pentru prezidenţiale, că nu a discutat cu niciun om de afaceri cu privire la finanţarea campaniei. 

"Candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2009 nu s-a ocupat de finanțarea campaniei electorale. Dl Hrebenciuc a fost director de campanie in 2009. Dacă dl Hrebenciuc a făcut astfel de solicitări, ele au fost făcute din proprie inițiativă și fără să mă fi pus la curent cu astfel de demersuri", a susţinut Mircea Geoană într-un comunicat de presă.

Referitor la "consultările" cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, Mircea Geoană a spus că "nu am avut discuții cu niciun om de afaceri cu privire la finanțarea campaniei și nu l-am trimis pe Viorel Hrebenciuc să discute cu oameni de afaceri pentru finanțarea acesteia".

"Viorel Hrebenciuc aduce doar acuze, fără a prezenta nicio minimă dovadă. (...) Nu am fost niciodată implicat în lucruri ilegale și nu accept ca numele meu să fie ponegrit doar din motive politice. Nu este decât o modalitate a dlui Hrebenciuc de a distrage atenția de la propriile sale probleme cu justiția. Îmi mențin în integralitate declarațiile făcute în calitate de martor în procesul în care domnii Niculaie și Stancu au fost achitați în primă instanță", a mai spus Geoană.