Publicat: 15 Septembrie, 2020 - 22:30
Share
În cazul cârciumarului din Orășelului Copiilor ce urma sa fie demolat

Deputatul Nicuşor Dan, candidatul PNL-USRPLUS la Primăria Capitalei, reacţionează la denunţul împotriva sa depus la DNA de mai mulţi parlamentari PSD. Acesta apelează la un "clişeu" al politicii autohtone pentru a-l ataca pe unul dintre semnatarii denunţului şi ironizează întregul demers.

"Înțeleg din presă că șoferul lui Cătălin Voicu, senatorul Șerban Nicolae, și câțiva colegi parlamentari de-ai săi din PSD au fost la DNA să depună un denunț împotriva mea.

Aș spune că le-a luat ceva curaj să intre în clădirea aia. Nu de altceva, dar acolo, așa cum bine știm, mulți pesediști intră, puțini ies", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Nouă parlamentari PSD au decis să acţioneze legal împotriva lui Nicuşor Dan, candidatul PNL-USRPLUS la Primăria Capitalei. Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Căruceriu şi Florin Manole au formulat un denunţ împotriva lui Nicuşor Dan, prin casa de avocatură Piperea şi Asociaţii.

Parlamentarii PSD îl acuză pe Nicuşor Dan de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani. Aceştia invocă înregistrarea audio apărută luni, în care Nicuşor Dan intervine la Primăria Sectorului 4 pentru un controversat afacerist care a ridicat o construcţie într-un parc, dar susţin că există şi alte dovezi ale faptelor reclamate.

Candidatul sustinut de PNL si USR PLUS la Primaria Capitalei a afirmat ca a incercat sa corecteze un abuz.

"Am incercat sa corectez un abuz pe care Primaria Sectorului 4 l-a facut, care s-a dovedit de catre instanta de judecata. Deci, un cetatean, un proprietar de constructie cu autorizatie din Sectorul 4 a fost demolat abuziv de catre Primaria Sectorului 4. Inainte ca el sa fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu el la Avocatul Poporului, acesta nu a preluat acest caz. Nu stiu de ce, nu am primit explicatii de la ei. Am contactat Primaria Sectorului 4, l-am sunat direct pe primar, am vorbit, le-am spus atentie, faceti un mare abuz. Nu au facut nici ei nimic, am mers in instanta cu Asociatia Salvati Bucurestiul de partea persoanei care a fost abuzata si am avut castig de cauza definitiv la Curtea de Apel Bucuresti",a mai afirmat Nicusor Dan.

Acesta a afirmat ca, daca Primaria Sectorului 4 a constatat ca autorizatia emisa in 2013 era nelegala, ar fi trebuit sa se adresese instantei, iar abia dupa pronuntarea acesteia ar fi trebuit demolata constructia din parc.

Nicusor Dan sustine ca nu a vazut toate documentele care au stat la baza autorizatiei de constructie, dar a vazut prima pagina in care se arata ca s-a acordat autorizatia de constructie, constructia fiind legala. Intrebat daca Asociatia Salvati Bucurestiul a primit vreodata vreo sponsorizare de la omul de afaceri Mihai Mitrache, Nicusor Dan a negat, afirmand ca niciodata nu s-au luat bani de la cei care pe care i-au reprezentat.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: