Publicat: 12 Octombrie, 2015 - 15:15
Share

Liderii PNL protestează, luni, pe holurile Parlamentului faţă de neadoptarea votului prin corespondenţă. 

"Este o acţiune de protest în faţa sălii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, acţiune care are legătură cu votul prin corespondenţă. Nu o dată PNL a invocat, a subliniat necesitatea adoptării acestei legislaţii într-un timp scurt. Zilele trecute am constatat cu stupoare că PSD a făcut o declaraţie care nouă ni se pare sfidătoare la adresa diasporei, a spus că undeva prin luna februarie, probabil, vom avea acest vot prin corespondenţă. Astăzi facem acest demers de a protesta în faţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a cere celor din PSD, liderului Camerei Deputaţilor, să convoace Birourile Permanente pentru a pune acest proiect de lege pe ordinea de zi", spune copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

PNL îşi doreşte să vadă adoptat acest proiect de lege cât mai repede, a subliniat Gorghiu. 

"Ne pare rău să constatăm această îndărătnicie din partea PSD în adoptarea acestei legislaţii la care cu toţii ne-am angajat, nu doar noi", a adăugat Gorghiu.

Ea a spus că, teoretic, cei de la PSD nu ar avea niciun motiv să nu convoace Birourile Permanente pentru punerea proiectului pe ordinea de zi.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că PNL a declarat întotdeauna că doreşte adoptarea acestui proiect, arătând că PSD a venit cu o propunere de preşedinte al comisiei de cod electoral, iar liberalii au susţinut-o. "Au (cei de la PSD - n.r.) toate condiţiile pentru adoptarea proiectului de lege", a adăugat Blaga.