Publicat: 14 Octombrie, 2020 - 17:07
Share

La Iași, unde este sărbătorit Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, zeci de persoane au protestat pentru a șaptea zi la rând. Credincioșii sunt nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități, care, din cauza pandemiei, nu permit accesul în Catedrala Mitropolitană pentru pelerinii din alte localități.

În jurul prânzului, în fața Catedralei Mitropolitane, acolo unde și zilele trecute s-au adunat zeci de credincioși nemulțumiți, s-au scandat lozinci împotriva autorităților care au interzis pelerinajul.

Protestatarii au încercat să forțeze cordonul de jandarmi, pe care i-au îmbrâncit și i-au huiduit.

Cei mai mulți dintre protestatari nu purtau măști de protecție și nu au respectat nicio distanță între ei.

Grupul celor revoltați s-a format lângă mulțimea care aștepta la rând să se închine la racla cu sfintele moaște, astăzi, în zi de hram, numărul credincioșilor veniți fiind cel mai mare.

Racla cu sfintele moaște a fost scoasă din Catedrală în zori.

Alaiul a înconjurat catedrala, oprindu-se din loc în loc, apoi sfintele moaște au fost așezate pe catafalcul împodobit cu peste 7 mii de flori de pe esplanadă.

Spre deosebire de alți ani, la procesiune nu au asistat la fel mulți credincioși. Dar cei prezenți s-au rugat, inclusiv pentru pelerinii care nu au putut ajunge acum să se închine la moaștele Sfintei.

Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva rămâne în curtea Catedralei până când se va închina și ultimul pelerin așezat la rând.

Tag-uri Geo: