Publicat: 19 Martie, 2012 - 17:57
Share

 Programul de înnoire a parcului auto pe 2012 a reînceput Luni, însă, deocamdată, se fac înscrieri din partea firmelor colectoare.

În două săptămâni însă, proprietarii de maşini mai vechi de 10 ani se pot gândi deja la voucherul în valoare de  3.800 de lei şi de ce nu, la o maşină nouă.
 
 Peste 300 de mii de maşini mai vechi de 10 ani au fost scoase la casat în 2010 şi 2011, prin programul Ministerul Mediului “Rabla”.

În tot acest timp, peste o sută de mii de maşini noi au fost cumpărate, 40 la sută, produse în România.
Cifrele i-au convins pe oficiali să reia programul în acest an. Tichetele vor fi însă mult mai puţine: doar 30 de mii în întreaga ţară. De astăzi, firmele care vor colecta rablele îşi pot trimite documentaţia la Minister. Proprietarii de maşini mai au însă de aşteptat până vor scăpa de vechiturile pe patru roţi.

 Mai exact, de pe 3 Aprilie vă puteţi aşeza la coadă pentru un tichet pe care, mai apoi, îl puteţi vinde sau îl puteţi folosi la cumpărarea unei maşini noi. Trebuie să ştiţi însă, că anii trecuţi, cei care au procedat astfel, nu au obţinut mai multe de 1.800 de lei pentru un voucher.