Publicat: 7 Septembrie, 2012 - 12:56
Share

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România a lansat cel mai inovator proiect implementat cu scopul de a încuraja dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor – incubatorul de afaceri StartUp România.

Joi, 6 Septembrie 2012, a avut loc prima întâlnire cu tinerii care au fost selectaţi să facă parte din prima generaţie StartUp România.

Evenimentul a vizat pe de o parte, cadrul non-formal şi oportunităţile de networking, iar pe de altă parte, a presupus familiarizarea tinerilor cu spaţiul în care îşi vor desfăşura activitatea pentru cel puţin 6 luni, locul în care vor pune bazele propriei afaceri. Structura întâlnirii a cuprins o prezentare a conceptului StartUp România, interacţiunea cu tinerii prezenţi, precum şi expunerea unui reprezentant al Fondului de Investiţii Catalyst.

Activitatea în cadrul incubatorului va începe efectiv din data de 10 Septembrie 2012, urmând să se încheie pe 9 Martie 2013. Următorul eveniment care va avea loc la nivelul StartUp România va fi Clubul Tinerilor Excelenţi în Afaceri (TEA), miercuri, 12 Septembrie 2012.

StartUp România este un nou model de incubator care îşi propune să sprijine şi să dezvolte start-up-urile româneşti folosind atât modelul clasic al incubatoarelor de afaceri, cât şi un sistem de preincubare specific acceleratoarelor de afaceri. Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani care au o idee de afaceri, precum şi instituţiilor, organizaţiilor şi oamenilor de afaceri cu experienţă dispuşi să sprijine şi să investească timp şi capital într-un nou concept de business. Sloganul sub care stă întregul concept StartUp România este „Inovaţie în business”.