Publicat: 25 Septembrie, 2020 - 13:41
Share

Cupa interuniversitară la pescuit sportiv UMFCD-UPB-APS

Inginerii UPB au câştigat Marele Premiu, iar Marea Captură a revenit medicilor UMFCD

Prima ediţie a concursului de pescuit sportiv - Universiada Pescarului - C&R , ce a reunit cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" şi ale Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti şi-a desemnat ieri câştigătorii.

Dintre cei 52 de medici şi ingineri care îşi anunţaseră intenţia de a participa la această competiţie, la ora de start, 8 dimineaţa, s-au prezentat la standuri doar 44 de concurenţi, fiecare Universitate numărând câte 11 echipe competiţionale.

Pe parcursul celor 8 ore de concurs (8h-16h), cele 22 de echipe au reuşit să scoată din apa iazului Bila 2 (judeţul Giurgiu) 264,825 de kilograme de crap, cea mai mare captură, 9,4 kilograme, fiind adusă la mal şi apoi eliberată de către echipa UMF "Carol Davila" compusă din Şef de Lucrări Sorin Alexandrescu (Secţia de Chirurgie I.C.Fundeni) şi Şef de Lucrări Tudor Ştefan (Secţia de Chirurgie I.C.Fundeni), obţinând astfel un premiu în valoare de 600 lei.

Cu un total de 52,050 kilograme de crap capturat şi eliberat, echipa intrată în concurs pe standul 23 a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti şi formată din Prof.Dr.Ing.Cătălin Amza (Facultatea de Inginerie Industrială şi Robotică) şi Conf.Dr.Ing.Dumitru Cicic (Facultatea de Inginerie Industrială şi Robotică), a reuşit să câştige Marele Premiu al primei ediţii Universiada Pescarului UMFCD-UPB în valoare de 1.000 de lei.

Celelalte două locuri ale podiumului au fost ocupate de echipele UMFCD formate din Asist.Univ.Dr.Alina Borcan (medic primar Medicina de Laborator în cadrul INBI Matei Balş din Bucureşti) şi Alexandru Borcan - premiul II ( captură-38,375 kg) şi Asist. Univ. Dr. George Dinache (Spitalul Universitar Militar Central Carol Davila din Bucureşti-Secţia Ortopedie-Traumatologie) şi Şef de Lucrări MarK Pogărăşteanu (Spitalul Universitar Militar Central Carol Davila din Bucureşti-Secţia Ortopedie-Traumatologie) - premiul III (captură-31,150 kg). În cadrul festivităţii de premiere organizate pe malul lacului Bila 2, diplomele, plachetele şi voucherele de 3.000 de lei au fost înmânate câştigătorilor de către Rectorul UMF "Carol Davila" , Prof.Dr. Viorel Jinga şi Preşedintele Clubului Sportiv APS, George Tomescu.

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti în parteneriat cu Clubul Sportiv APS şi Administraţia Pescăria Bila au organizat în data de 24.09.2020, pe pista de pescuit a Iazului Bila 2, Competiţia Sportivă-UNIVERSIADA PESCARULUI-ediţia I, eveniment dedicat cadrelor didactice universitare. Concursul , ce nu a necesitat taxă de înscriere sau alte taxe de participare a fost dotat cu premii în valoare de peste 3.000 de lei , constând în vouchere dedicate achiziţiei de echipamente sportive pentru pescuit, premii fiind oferite de către compania Arrow International.

Pentru desfăşurarea activităţilor de pescuit organizatorii au pus la dispoziţia participanţilor 27 de pontoane ale iazului Bila 2 (ocupate -22) , 21 de saltele de recepţie a peştilor, foişor pentru festivităţi. De asemenea, la fiecare ponton, pescarii au găsit câte 3 kg de nadă (groundbait şi boilies), nadă pentru cârlig, şi câte 5 monturi pentru pescuitul crapului (2 cu plumb pentru pastă şi 3 cu momitoare). Clubul Sportiv APS a asigurat personalul de supraveghere şi orice activitate de cântărire şi eliberare a peştilor (inclusiv dotarea respectivă: cântare, saltele, trepiede etc), precum şi echipa de arbitri. Voia bună şi relaxarea cadrelor didactice universitare au ţinut firul competiţional întins la maxim, capturând totodată şi ideea organizării unei a doua ediţii pe parcursul anului viitor.

Premiile (echipamente de pescuit) au fost în valoare de:

Locul I - 1000 lei

Locul II - 800 lei

Locul III - 600 lei

Cea mai mare captură - 600 lei

Organizatori: Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti în parteneriat cu Clubul Sportiv APS şi Pescăria Bila.

Sponsori: Arrow International, Bredent Medical România şi Vinarte.

Parteneri media: Agerpres şi Societatea Română de Televiziune.