Publicat: 20 Februarie, 2014 - 22:36
Share


La Institutul Clinic Fundeni, prof.dr. Chris J Mulder, alături de echipa de specialişti ai Institutului, a efectuat o intervenţie endoscopică deosebită.

Profesorul Chris J Mulder, de la VU Medical Center, Amsterdam, a realizat tratamentul diverticulului esofagian Zenker pe cale endoscopică, el fiind inventatorul acestei metode terapeutice.
Primele cazuri rezolvate au fost publicate în 1995.

 Diverticulul Zenker este o afecţiune rară, care se prezintă sub forma unei „pungi” suplimentare situată în zona gâtului, în care se pot aduna alimentele. Intervenţia endoscopică constă în lărgirea prin tăiere a comunicării diverticulului cu esofagul, astfel împiedicându-se acumularea alimentelor.

Intervenţia, în premieră la Institutul Clinic Fundeni, s-a realizat în blocul operator al Clinicii de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic, fiind transmisă în direct în Amfiteatrul „Thomas Starzl” din Institutul Fundeni.

,,Prin aceste proceduri medicale de excelenţă Institutul Clinic Fundeni îşi onorează principala misiune, aceea de a asigura îngrijiri şi tratament de cel mai înalt nivel tuturor pacienţilor noştri.
În acest spirit, continuăm seria procedurilor medicale în premieră şi în 2014, printr-o procedură dedicată unei afecţiuni rare,, a declarat dr. Carmen Orban, managerul instituţiei.

Institutul este o unitate de excelenţă a medicinei româneşti, care oferă tratament ultraspecializat, la standarde internaţionale.

autor: Cornelia Stanciu