Publicat: 28 Octombrie, 2016 - 15:18
Share

Fostul prim-ministru Victor Ponta rămâne fără doctorat, au decis, vineri, judecătorii Curții de Apel. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată, cererea fostului premier de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept.

 

Pe 1 august, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept lui Victor Ponta.

"Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 5663 din 15.12.2003", se arăta în ordinului emis de Mircea Dumitru.

Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Ponta a atacat decizia ministrului Educaţiei în instanţă şi, în urma acestui proces, Baroul Bucureşti a suspendat discuţiile privind excluderea fostului premier din avocatură.