Publicat: 20 Februarie, 2015 - 17:01
Share

Salarizarea în sectorul bugetar este un "dezastru", a declarat premierul Victor Ponta. Acesta a luat ca exemplu salariile preşedintelui si prim-ministrului, precizând ca acestea sunt mai mici decat salariul unei secretare de la o companie privată.

Vineri, la Guvern, într-o discuţie pe tema dialogului social, un reprezentant al sindicatelor a arătat că salarizarea celor din administraţia publica e legată în primul rând de bugetul central şi a apreciat ca ar trebui găsite resursele pentru rezolvarea problemei.

"Aici aveti perfecta dreptate. Stiti foarte bine ca e un dezastru cu salarizarea in sistemul bugetar, incepand cu presedintele tarii si primul-ministru, care au salarii mai mici decat secretara de la orice companie. Si nu mai vorbesc de ce se intampla in autoritatile locale, unde cred ca toti deja sunt cu salariul minim sau aproape toti sunt cu salariul minim. Tocmai asta incearca Ministerul Muncii, sa reaseze macar un pic lucrurile. Si in invatamnant acum s-a ajuns, s-au comasat nu stiu cate categorii. Asta-i problema pe care am incercat s-o rezolvam doar de jos in sus, adica ridicand salariul minim, dar n-am reusit altfel, dar sper sa gasim resursele si mai ales solutia", a spus Ponta.