Publicat: 24 Iulie, 2014 - 17:30
Share

Premierul Victor Ponta spune că a fost afectat "foarte tare" de scandalul plagiatului, precizând că a plătit preţul politic, moral.

Premierul Victor Ponta a recunoscut la Adevărul live că a greşit în cazul lucrării de doctorat plagiat, dar crede că a plătit destul pentru asta şi că, oricum, dacă omora pe cineva, era pus în libertate după 16 ani.

Victor Ponta a spus că, din punct de vedere instituţional, a fost absolvit, printr-o decizie a ICCJ, de acuzaţia de plagiat, iar din punct de vedere moral a plătit, inclusiv preţul politic, pentru o greşeală din urmă cu 16 ani, perioadă după care ar fi putut fi eliberat chiar şi pentru omor.

El a arătat că în privinţa acuzaţiilor de plagiat poate vorbi despre două aspecte, respectiv instituţional şi personal.

"Cea instituţională este următoarea: cei care mă acuză de acest lucru sunt în acelaşi timp cei care vorbesc despre statul de drept şi despre cât de importantă este decizia. Eu am o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care mă absolvă de această acuzaţie. Mai mult decât atât nu pot decât să mă duc, nu ştiu, la Tribunalul de la Haga. Deci, strict instituţional acesta este răspunsul meu", a spus Ponta.

El a adăugat că, în plan personal, a plătit politic pentru o greşeală veche.

"Am o decizie a ÎCCJ care mă absolvă de plagiat. Al doilea răspuns, sunt acuzat de ceva ce am făcut rău în urmă cu 16 ani. Dacă omoram pe cineva, după 16 ani eram pus în libertate. Cred că am plătit preţul politic, moral - m-a afectat foarte tare acest scandal - întrebarea este cam cât trebuie să plătesc pentru aşa ceva?", a mai spus premierul.