Publicat: 10 August, 2014 - 15:07
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iasi au întocmit lucrări penale pe numele a patru barbati care au prezentat la control, pentru autoturismele pe care le conduceau,  înscrisuri oficiale false.

• În data de 08 august a.c., în jurul orei 15.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Falciu au oprit in trafic pentru control autoturismul marca ”VW SHARAN”, inmatriculat in Marea Britanie, condus de cetăţeanul român Petrica S., în vârstă de 21 ani.
Cu ocazia efectuarii controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat faptul ca autocolantul ce atestă inspecţia tehnică periodica a autoturismului nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic.  

•  În data de 09 august a.c., in jurul orei 17.45, in P.T.F.Albita/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei, conducând autoturismul marca Renault Megane, înmatriculat în Olanda, cetăţeanul român, A. T., in varsta de 23  ani. 
La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de inmatriculare provizoriu, eliberat de autoritatile olandeze, pentru autoturismul marca Renault Megane si a asigurarii auto tip carte verde s-au efectuat verificari suplimentare. Astfel, s-a stabilit ca documentele prezentate la control nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unor documente autentice, acestea fiind false total.
Cu privire la cele constatate, A.T. a declarat ca a cumparat autoturismul contra sumei de 1750 euro de la firma din Olanda. Nestiind unde sa se adreseze pentru inmatricularea autoturismului a fost indrumat de catre o persoana vorbitoare de limba rusa, pe care nu o cunostea, catre un oficiu care se ocupa cu eliberarea documentelor, unde, in schimbul sumei de 150 euro, a primit certificatul de inmatriculare provizoriu si asigurarea internationala tip carte verde.

• În data de 09 august a.c., în jurul orei 11.00, in P.T.F.Albita/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei, conducând autoturismul marca Ford Focus inmatriculat in Bulgaria, cetăţeanul român, Eugen D., in varsta de 37  ani. 
Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului si certificatului de inspectie tehnica periodica pentru autoturismul pe care il conducea s-a procedat la efectuarea de verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentele nu indeplinesc conditiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

• În data de 09 august a.c., ora 21.30, in P.T.F.Sculeni, s-a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei, conducând autocamionul marca Renault Magnum 480 inmatriculat in R.Moldova, care tracta semiremorca marca Montracon cu numar de inmatriculare provizoriu Germania, cetateanul cu dubla cetatenie, romana si R.Moldova, Ruslan T., in varsta de 36  ani 
La controlul de frontiera, s-a constatat ca numarul de inmatriculare provizoriu eliberat de autoritatile germane, pentru semiremorca Montracon au valabilitate exclusiv doar pe teritoriul Germaniei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul care nu are dreptul de circulatie in Romania cetateanului Petrica S.; punerea in circulatie a  unui autovehicul neinmatriculat, cetăţeanului român, A.T.; uz de fals cetăţeanului român Eugen D.; tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate ori cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare  cetăţeanului Ruslan T.