Publicat: 18 Iulie, 2018 - 16:16
Share

Volvo plin cu colete de contrabandă oprit la Crasnaleuca

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat un cetăţean român care transporta în autoturism 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, ambalate în colete, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 17.07.2018, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut-I.T.P.F. Iași, au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

În jurul orelor 21.50, în localitatea Crasnaleuca, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Bulgaria.

În autoturismul condus de cetăţeanul român Robert P., în vârstă de 22 de ani, au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, ambalate în cutii de carton, în care au fost inventariate 10.000 pachete cu ţigări, marca Ritm, de provenienţă R. Moldova, în valoare de 116.250 lei.

Tânărul aflat la volan a declarat că ţigările au fost preluate de la malul râului Prut de la persoane necunoscute, pentru a le transporta în localitatea Crasnaleuca.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.  

 

A încercat să păcălească poliţiştii de frontieră, dar s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit în trafic un cetăţean din judeţul Iaşi care conducea un autoturism radiat din circulaţie de autorităţile din Germania şi pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare false.

În data de 17 iulie a.c., în jurul orei 20.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei acţiuni specifice, au oprit în trafic, pe DJ 249 A, pe raza localităţii Mânzăteşti, un autoturism marca Opel, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare olandeze, condus de cetățeanul român Andrei G., în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulație de autoritățile din Germania, iar numerele de înmatriculare aplicate au fost atribuite altui autoturism.

 Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu numere false.

 

Permis de conducere fals prezentat la control

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român care a prezentat la control un permis de conducere fals.

În data de 17 iulie a.c., în jurul orei 11.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetățeanul român Constantin C., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, având fotografia și datele de identificare ale acestuia, valabil pentru categoriile “B” şi “C”.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că are permis de conducere eliberat de către autorităţile din R. Moldova pentru categoriile “B” şi “C” din anul 2014, dar că acesta este reţinut de autorităţile moldoveneşti din decembrie 2017, în urma unui eveniment rutier. Acesta a mai adăugat că a procurat permisul prezentat la control în luna ianuarie a.c., de la o persoană pe care nu o cunoaşte, care s-a oferit să îi faciliteze restituirea permisului de conducere de la autorităţile competente contra sumei de 50 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

 

Moldovean fără permis oprit la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism marca Seat Alhambra, fără a deţine permis de conducere.

În data de 17 iulie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul moldovean Vasile C., în vârstă de 21 de ani, la volanul unui autoturism marca Seat Alhambra, înmatriculat în Lituania.

La controlul de frontieră tânărul a prezentat doar documentele de identitate, declarând că nu deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Tag-uri Institutii: