Publicat: 23 Mai, 2013 - 13:20
Share

Contrabandişti depistaţi la frontiera cu Moldova
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat trei cetăţeni români care transportau 3960 pachete de ţigări de contrabandă. Ţigările au fost trecute peste râul Prut, cu ajutorul unor frânghii şi urmau a fi distribuite pe piaţa neagră din judeţ.

În data de 22.05.2013, în jurul orei 03.00, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Botoşani au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care au preluat trei colete voluminoase de pe malul râului Prut şi se deplasau către localitatea de frontieră Româneşti.
Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, iar în urma cercetărilor  au stabilit că cele trei persoane implicate sunt cetăţenii români A.T., B.T. şi D.G., cu vârste cuprinse între 20 şi 21 ani, domiciliaţi în judeţul Botoşani. Totodată, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat cele 3 colete ce conţineau cantitatea de 79.200 ţigarete, marca Ritm Classic cu timbru de acciză Republica Moldova.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
 Cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Renault Megane căutat de autorităţile elveţiene, descoperit la Albiţa
Poliţiştii de frontieră au depistat în P.T.F. Albiţa un autoturism declarat furat în Elveţia, pe care un bărbat cu dublă cetăţenie încerca să îl  scoată din ţară.
 
În data de 21 mai a.c., în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, Constantin M., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, conducând ansamblul de vehicule format din microbuz şi remorcă, pe care transporta un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Elveţia.
În baza profilului de risc întocmit pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra ansamblului de vehicule, iar în urma verificarilor efectuate, în data de 22.05.2013, ora 14.00, s-a confirmat faptul că autoturismul marca Renault Megane figurează, începând cu 28.03.2013, în alertă emisă de autorităţile elveţiene, cu menţiunea BUN CĂUTAT PENTRU CONFISCARE.
Cu privire la cele constatate, Constantin M. a declarat că a fost contactat telefonic de Ion L., de cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 22 de ani, în calitate de proprietar al autoturismului în cauză, să-i transporte autoturismul, pe platformă, până în R. Moldova. Acesta din urmă a declarat că a achiziţionat autoturismul, de pe internet,  achitând prin transfer bancar  suma de 2400 euro.
Poliţiştii de frontieră vasluieni le-au întocmit celor doi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Autoturismul, în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat în vederea recuperării acestuia de către proprietar.

Volkswagen Polo, cu documente false, descoperit în trafic
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat şi sancţionat un cetăţean român care conducea un autoturism marca Volkswagen Polo, ale cărui documente erau  false.

 În data de 22 mai a.c., în jurul orei 06.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi care desfăşurau o acţiune specifică, au oprit pentru control, pe raza municipiului Huşi, autoturismul marca Volkswagen Polo, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetăţeanul român Cătălin P., în vârstă de 32 de ani.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de inspecţie tehnică periodică şi a asigurării tip carte verde prezentate pentru autoturismul în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări amănunţite.
În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că în prezent autoturismul nu figurează ca fiind asigurat, iar certificatul de inspecţie tehnică periodică a fost emis de autorităţile britanice pentru perioada 18.10.2011 – 17.10.2012, documentul prezentat fiind fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Cătălin P. dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

La volanul unui autoturism fără să posede permis de conducere
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au întocmit dosar penal unui cetăţean român care conducea un autoturism având  permisul de conducere suspendat.

În data de 22 mai a.c., în jurul orei 22.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, Sorin S. cetăţean român în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz.
La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, acesta fiindu-i suspendat pentru o perioada de 90 de zile de către Poliţia Rutieră.
Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al carei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.