Publicat: 16 Mai, 2020 - 08:37
Share
Noi proteste au fost anunțate pentru sâmbătă și duminică

Poliția a intervenit în forță, vineri seara, după ce mai multe persoane au făcut o proiecție pe sediul MAI, unde au scris ”JOS aRAHAT, Infractorul delegat”. Cristian Dide, care și-a făcut „reputația” prin felul în care instigă poliția și jandarmeria, a refuzat să se legitimeze și a fost încătușat și dus la secție de către polițiști. Mai multe femei au încercat să îl apere, iar apoi s-au plâns că au fost bruscate de către forțele de ordine.

”Câțiva cetățeni au făcut o proiecție cu laser pe clădirea MAI. Zeci de polițiști și jandarmi, fără să se legitimeze sau să respecte vreo regulă sau lege în vigoare, i-au amenințat (”mașina asta nu mai pleacă de aici”) și i-au îmbrâncit ca la rugby. Cu atitudini de huligani, politistii au incercat sa bage mai multi cetateni in duba, sub pretextul ca ”nu s-au legitimat”, deși în filmari se vede clar cum poliția le verificase datele de identitate. Cristian-Mihai Dide a fost incatusat si dus si luat cu forta.”, se arată într-un mesaj de pe o rețea de socializare care a făcut și mobilizarea la protest.

Deși, conform prevederilor stării de alertă sunt interzise demonstrațiile și protestele publice, cei care au încălcat această prevedere nu au putut fi sancționați pentru că în cele trei zile dec „relaș” dintre cele două stări nu sunt prevăzute sancțiuni legale.

Protestatarii de vineri seară care s-au mobilizat în Piața Victoriei prin rețelele de socializare au anunțat că noi proteste vor avea loc sâmbătă și duminică.

 

 

 

 

 

 

 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: