Publicat: 4 Decembrie, 2016 - 14:15
Share

În primele 10 luni ale acestui an, polițiștii de la ordine publică au verificat măsurile de securitate la peste 45.000 de agenți economici, fiind aplicate peste 3.200 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 5.100.000 de lei.

Controalele efectuate în cadrul planurilor de acțiune derulate la nivel național au pus accent pe legalitatea funcționării prestatorilor de servicii în domeniul securității fizice și protejarea patrimoniului deținătorilor de valori.

În primele zece luni ale anului 2016, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au efectuat, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor care aduc atingere patrimoniului deținătorilor de valori.

De asemenea, activitățile derulate au vizat și legalitatea funcționării prestatorilor de servicii în domeniul securității fizice.

Astfel, în perioada 1 ianuarie — 31 octombrie a.c., la nivel național, au fost evaluate măsurile de securitate fizică adoptate de 46.025 de agenți economici. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.222 de sancțiuni contravenționale, atât beneficiarilor, cât și prestatorilor de servicii, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.133.300 de lei.

Pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, la nivel național, au fost derulate mai multe planuri de acțiune.

În perioada sărbătorilor pascale, în cadrul planului de acțiune 'Safety Cash', au fost verificați 5.659 de agenți economici care dețineau valori monetare importante, fiind aplicate 463 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 595.400 de lei.

Totodată, în cadrul aceluiași plan de acțiune, au fost verificate 959 de autovehicule destinate transportului de bunuri și valori, fiind aplicate 263 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 344.700 de lei.

În doar o lună de zile, polițiștii au efectuat verificări la 276 de societăți, privind modul de organizare și funcționare a dispeceratelor care prestează servicii de monitorizare și intervenție.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 279 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 439.700 de lei.

Polițiștii vor continua acțiunile de acest gen, atât pentru informarea factorilor responsabili din cadrul societăților comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerințelor minimale de securitate, cât și pentru identificarea obiectivelor ce operează cu valori și prezintă vulnerabilități generatoare de riscuri la securitatea fizică.