Publicat: 27 August, 2018 - 13:18
Share

PREŞEDINTELE COMISIEI JURIDICE A PNL, IOAN CUPŞA: DNULE TUDOREL TOADER, DEMISIA ESTE UN ACT DE ONOARE, SALVAŢI-VĂ ULTIMA BRUMĂ DE ONOARE PE CARE CEI DIN JUR V-O MAI RECUNOSC!

Să declanşezi procesul de demitere a Procurorului general (aceasta fiind finalitatea urmărită şi nicidecum îmbunătăţirea calităţii activităţii Ministerului Public prin evaluarea activităţii manageriale a Procurorului general - acesta fiind doar un pretext formal) având drept factor declanşator întâmplarea suprarealistă a "lăsării pe prag" în faţa uşii condamnatului penal Vâlcov a unui Protocol cunoscut de către d.voastră, cunoscut de către CSM şi încheiat în mod legal;

Să declanşezi această procedură în acest moment social foarte delicat al anchetării de către Ministerul Public a nefericitelor evenimente desfăşurate în 10 august; toate acestea relevă fie o lipsă vădită de inteligenţă demonstrată de neputinţa de a prevede urmările demersului, fie o lipsă de scrupule deplină!

Urmările eventuale ale demersului d.voastră, după cum bine ştiţi (nu vă creditez că aţi avea vreo lipsă de înţelegere a urmărilor actului d.voastră), sunt unele imediate, precum şi unele viitoare.

Pe de o parte, urmare toxică imediată, demersul d.voastră are darul de a-i timora pe acei procurori care anchetează abuzurile săvârşite în data de 10 august, de a influenţa astfel desfăşurarea anchetei penale. Dacă Procurorul general este astfel tratat, dacă Procurorul general este atât de şubred în faţa voinţei celor aflaţi vremelnic la putere (Dragnea and co.), este absolut firesc ca acei procurori să se întrebe: - ,,Mie ce îmi pot face, dacă Procurorul-general este astfel tratat?".

Pe de altă parte, în viitorul apropiat, sprijinind "înstăpânirea pe justiţie" a lui Dragnea (şi a acoliţilor lui) - prin demiterea unui Procuror general care a refuzat să devină "copil de casă" al lui Dragnea, prin demiterea unui Procuror general care refuză să îi înţeleagă nevoile unuia ca Vâlcov, urmată fiind această demitere de aşezarea în funcţia de Procuror general a unui personaj de "încredere" al găştii Dragnea - "înstăpânirea pe justiţie" se va întâmpla şi, odată întâmplată, va avea efecte dezastruoase în plan social, în plan politic, în plan economic .... pentru noi toţi, efecte pe care le putem anticipa.

Sunt convins că vă puteţi închipui cum se va înfăptui JUSTIŢIA sub ,,comanda" găştii Dragnea şi cred că vă amintiţi, pentru o palidă comparaţie, din experienţa d.voastră profesională, cum se judecau cauzele penale în perioada regimului A.Năstase, vă amintiţi performanţele Parchetului general şi ale unor instanţe de judecată în anii 2000-2004!

Pentru că nu de inteligenţă duceţi lipsă, concluzionez că acest demers toxic (doar aparent legitim) este explicat prin lipsa d.voastră de scrupule.

Pentru că aţi adăugat impresionantului d.voastră CV şi demnitatea publică de Ministru de justiţie (aţi bifat şi această demnitate, nu-i aşa?), pentru că sunteţi Ministru doar în jocurile de putere, iar în rest nu v-aţi comportat ca un ministru implicat (ANABI, ANP, ONRC, ANC, DNP sunt simple acronime pentru d.voastră şi nu instituţii/autorităţi publice a caror activitate este esenţială pentru ca Ministerul de Justiţie să-şi îndeplinească menirea constituţională şi legală; colaborarea instituţională cu Ministerul Public şi ICCJ a fost una deficitară; obligaţia legală de a colabora instituţional cu UNBR, UNNPR, UNEJR aţi tratat-o cu superficialitate şi cu dispreţ superior; nu aţi făcut nimic pentru ca încărcarea magistraţilor cu dosare să fie uniformă şi să se diminueze; nu v-a preocupat existenţa unui număr insuficient de grefieri; nu v-a preocupat funcţionarea Direcţiei naţionale de probaţiune, direcţie care se află într-un colaps funcţional generat de numărul foarte mare de cazuri alocate fiecărui inspector; aţi avut o reacţie palidă la modificările aduse de către PSD-ALDE legilor justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală ...), pentru că asigurarea condiţiilor înfăptuirii justiţiei şi a bunei funcţionări a sistemului judiciar nu v-au preocupat, pentru că nu pare a vă preocupa apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor; puteţi şi trebuie să demisionaţi!

Demisia d.voastră ar fi un mesaj important de atenţionare pentru cei care acum vă folosesc pentru a-şi atinge scopurile lor mizerabile, ar fi un mesaj cu urmări pozitive în societate, ar fi un mesaj care ar consolida binele nostru comun şi un mesaj dătător de speranţă. Demisia d.voastră v-ar salva, măcar în parte, onoarea!

P.S.: În cele ce urmează, subliniez un act ratat al d.voastră, în sens freudian, un act recent care relevă ceea ce gândiţi. Vă reamintesc că aţi declarat public, acum o săptămână, că (procurorii anchetatori) "...AU Procuror general"! Doar ei...?

Pentru d.voastră nu există, în prezent, un Procuror general al PICCJ!?

Procurorul general nu este o funcţie de demnitate publică UNICA la nivelul întregii Românii - aşadar Procurorul general nu este al "nostru", al fiecăruia şi al tuturor cetăţenilor României!?

Procurorul general aflat în funcţie, persoana care ocupă în mod legal această funcţie, nu există pentru d.voastră!?

Drept concluzie,
Cum puteţi d.voastră să evaluaţi obiectiv, imparţial performanţele manageriale ale unei persoane pe care, "a priori", o consideraţi nedemnă de această funcţie, căreia nu îi recunoaşteţi legitimitatea în funcţie?

Dl.Tudorel Toader, acesta este încă un bun motiv să demisionaţi!

Ioan Cupşa,
Deputat PNL,
Preşedintele Comisiei juridice a PNL

Tag-uri Institutii: