Publicat: 26 Aprilie, 2016 - 11:47
Share

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pun în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și pun în executare mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că un bănuit, persoană încarcerată într-un penitenciar, și-a asumat în mod nejustificat calitatea de director al unei companii de telefonie mobilă și i-a comunicat victimei câștigarea unui premiu în valoare de 22.000 de euro. Pentru a putea intra în posesia premiului i-a solicitat părții vătămate, o femeie în vârstă de 24 de ani, plata unei taxe în valoare de 16.000 de lei, sumă ce a fost depusă într-un cont bancar indicat de către bănuit.

Prejudiciul rezultat din activitatea infracțională este de 16.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Secției 15 Poliție.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comunicat de presă - DGPMB