Publicat: 31 Ianuarie, 2016 - 18:05
Share

Cota de popularitate a alianței conservatoare CDU-CSU a cancelarului german Angela Merkel a ajuns la cel mai scăzut nivel din iulie 2002 din cauza politicii sale a frontierelor deschise pentru migranți, potrivit unui sondaj publicat duminică, relatează AFP.

Conform sondajului publicat de cotidianul Bild am Sonntag, doar 34% dintre persoanele chestionate au afirmat că au o opinie favorabilă față de Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel și partenerul său Uniunea Creștin-Socială (CSU), în scădere cu două procente.

Partidul Social Democrat — care face parte din coaliția la guvernare — a scăzut cu un procent în intențiile de vot, ajungând la 24%, conform sondajului realizat în perioada 21—27 ianuarie în rândul a 1.638 de persoane.

Pe de altă parte, partidul antiimigrație Alternativă pentru Germania (AfD), care a stârnit un scandal sâmbătă după ce a sugerat că responsabilii de securitate de la frontieră ar trebui să tragă asupra migranților care încearcă să intre în țară ilegal, a atins un record de 12% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de precedentul sondaj publicat duminca trecută.