Publicat: 2 Martie, 2015 - 17:21
Share

UPDATE: Hellvig a depus jurământul de învestitură în fața plenului Parlamentului 

"A fost un vot concludent, este o mare responsabilitate pentru mine”, a spus noul șef al SRI.

„Obiectivul meu este combaterea corupției și întărirea capacității de apărare. Prioritatea va fi consolidarea informației. Sunt convins că în ceea ce privește Legile Big Brother trebuie foarte mult echilibru ”, a declarat Hellvig în plen. 

Plenul Parlamentului a votat, luni, în şedinţă comună a celor două Camere, numirea lui Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI). S-au înregistrat 498 "pentru", 15 "împotrivă".

Comisia de control al activitatii SRI a avizat favorabil, marţea trecută, nominalizarea lui Hellvig la şefia Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, fiind înregistrate 7 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

A doua zi dupa ce a fost propus de preşedintele Klaus Iohannis, Eduard Hellvig a primit susţinerea publică a UNPR pentru şefia SRI. 

În schimb, PSD a discutat în BPN despre susţinerea lui Hellvig, stabilind ca parlamentarii social-democrati vor vota favorabil, dar apreciind că este necesară o discuţie publica despre modul în care funcţiile din instituţiile importante sunt preluate de putere.