Publicat: 2 Decembrie, 2014 - 16:53
Share

Deputatul Dan Bordeianu, care a plecat de la PNL la PSD între cele două tururi ale alegerilor prezidentiale, este urmărit penal. Acesta este suspectat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, în legatura cu contractarea şi executarea unor lucrări.

Calitatea de suspect în dosar o are şi soţia deputatului, Nicoleta Bordeianu 

"Va comunicam faptul ca, in dosarul la care faceti referire, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus inceperea urmaririi penale fata de persoanele mentionate de dumneavoastra (avand calitatea de suspecti), sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu contractarea si executarea unor lucrari", a mentionat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), la solicitarea un cotidian central.

Potrivit unor surse judiciare, deputatul Bordeianu are calitatea de suspect intr-un dosar penal instrumentat de Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul general. 'Incearca sa se puna sub o umbrela de protectie" - sustin sursele citate. 

Dan Bordeianu este anchetat penal pentru contractele incheiate de Ecoloc SRL - firma sotiei sale, Nicoleta - cu primariile din judetul Vaslui. "Este vizat in primul rand contractul de aductiune apa potabila si amenajare poduri si podete din comuna Deleni. Este vorba de lucrari fictive, insa incasate" - au declarat sursele citate.