Publicat: 13 Decembrie, 2012 - 09:02
Share

Având în vedere avertizările meteorologilor care anunţă scaderea temperaturilor în Capitală, primarul general, Sorin Oprescu, a solicitat operatorilor de deszapezire din toate sectoarele Capitalei să aplice tratamente cu materiale antiderapante pe toate arterele principale şi secundare, cu prioritate în rampe, pante, poduri, intrările şcolilor, spitalelor şi instituţiilor de interes public.

Edilul sef a solicitat in mod expres  degajarea trotuarelor si a strazilor secundare, iar inspectorilor din cadrul Directiei de Inspectie si Control le-a cerut sa continue actiunile de verificare a desfasurarii programului de deszapezire.

Astfel, in cadrul actiunii de control din data de 12 decembrie 2012, desfasurata de catre inspectorii din cadrul Directiei Control, au fost verificate 56 artere principale in vederea respectarii prevederilor HCGMB 120/2010 privind obligatia persoanelor fizice/ juridice de a curata trotuarele de zapada si gheata si au fost intocmite 25 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor  in valoare totala de 14.000 lei si au fost somate 197 de persoane fizice/juridice (inclusiv asociatii de proprietari).
Au fost verificate si identificate 21 de lucrari in carosabil din care 7 nu au fost semnalizate corespunzator, aplicandu-se amenzi in valoare de 16.500 lei.

De asemenea, Primarul General a mai cerut ApaNova sa colaboreze cu operatorii de deszapezire in degajarea zapezii sau a eventualelor acumulari de apa de la nivelul gurilor de canal si a rigolelor, iar reprezentantilor RATB le-a solicitat sa accelereze operatiunile de curatare a refugiilor si statiilor de autobuz.

Totodata, ASSMB a dat asigurari ca, in perioada geroasa, toate spitalele din administrarea Municipalitatii vor avea intre trei si cinci paturi disponibile pentru primirea oamenilor strazii.

In ceea ce priveste Asistenta Sociala, DGASMB continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre ale Municipalitatii - Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni.

In prezent, sunt adapostite 590 de persoane in adaposturile Municipalitatii (120 la Adapostul din Berceni si 470 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din bulevardul Theodor Pallady).

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai si supa calda in cantinele DGASMB aflate la urmatoarele adrese:
- str. Sfantul Constantin, nr. 8, sector 1;
- Calea Grivitei, nr. 216, sector 1;
- Agricultori, nr. 44, sector 2;
- Calea Ferentari, nr. 91, sector 5;
- Sediul DGASMB, str. Foisorului 56-58
- Policlinica sociala din str. Dristorului 81-88

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.