Publicat: 4 August, 2020 - 15:07
Share

14 pacienți internați la spitalul de psihiatrie din Schitu, județul Olt, și un angajat al unității au fost depistați pozitiv în urma testărilor pentru COVID-19.

Potrivit conducerii spitalului, pacienta zero este o femeie de 73 de ani care a prezentat vineri sindrom febril și insuficiență respiratorie acută. A fost testată pentru COVID-19 și rezultatul a fost pozitiv.

Conducerea unității medicale împreună cu DSP Olt au luat decizia  testării tuturor pacienților  dar și a personalului. Până acum au ieșit pozitive testele pentru 14 internați și un infirmier.

Ei sunt izolați într-un pavilion al centrului pregătit cu saloane tampon.  În acest caz a fost deschisă și o anchetă epidemiologică.

De altfel, datele oficiale arată că, deși luni s-au înregistrat sub 900 de cazuri noi de COVID, am avut o rată infectărilor de peste 10 la sută. Și un număr record de pacienți internați la terapie intensivă, 419. Până acum, peste 2.430 de bolnavi au murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, iar numărul total al infectărilor a trecut de 54 de mii.

Tag-uri Geo: