Publicat: 19 Ianuarie, 2018 - 14:05
Share

Carmen Dan a învestit noua conducere a Poliţiei Române. Mandatul noii echipe - o reformă reală a Poliţiei 
Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a avut vineri o şedinţă de lucru la sediul IGPR cu întreaga conducere a Poliţiei Române. Cu această ocazie au fost prezentaţi noul şef al Poliţiei Române, chestorul principal Cătălin Ioniţă, şi noul adjunct al inspectorului general, comisar şef Florian Dragnea.

Ministrul a cerut ca, în cel mai scurt timp, noua conducere a IGPR să realizeze o radiografie exactă a problemelor de sistem cu care Poliţia se confruntă. După această analiză, în termen de o lună de zile, conducerea Poliţiei va prezenta un plan de reformă.
'Este momentul unei reforme reale în Poliţia Română. Trebuie să ne asumăm problemele, să căutăm soluţii pentru rezolvarea lor şi să facem acele schimbări de sistem care se impun. Eu cred că puteţi face asta şi mă bazez pe profesionalismul, integritatea şi responsabilitatea celor care îmbracă haina Poliţiei Române' a susţinut ministrul afacerilor interne, Carmen Dan. 

În cadrul şedinţei operative, ministrul afacerilor interne a anunţat că mandatul noii conduceri a Poliţiei este acela de a recâştiga încrederea cetăţenilor. 'Este nedrept ca greşelile unora să pună o pată pe întreaga instituţie. Convingerea mea fermă este că în număr covârşitor poliţiştii sunt oameni bine pregătiţi, de bună-credinţă şi fac această meserie din vocaţie'.

Chestorul principal Cătălin Ioniţă are 42 de ani, a absolvit Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' în anul 1998, iar pe parcursul carierei profesionale a ocupat funcţii de execuţie şi conducere în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române. De asemenea, până la împuternicirea în funcţia de inspector general al IGPR a condus Direcţia Generală Anticorupţie a MAI.

Comisarul şef Florian Dragnea are 37 ani şi a absolvit Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' în anul 2003. Ulterior, şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Poliţiei Române şi al Aparatului Central al MAI, ocupând atât funcţii de execuţie, cât şi de conducere. Până la împuternicirea în funcţia de adjunct al inspectorului general al IGPR a condus Direcţia Generală Management Operaţional din cadrul Aparatului Central al MAI.

Tag-uri Nume: