Publicat: 24 Aprilie, 2013 - 20:59
Share

Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, s-a ales cu dosar penal pentru că a încercat să introducă ilegal în ţară, de două ori în decurs de un an, produse din tutun, băuturi alcoolice şi produse alimentare ascunse în microbuzul pe caret îl conducea.

În ziua de 23 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, în P.T.F. Albiţa s-a prezentat pentru a intra în ţară cu un microbuz marca Mercedes, care transporta 5 persoane şi colete din R. Moldova în Marea Britanie, Serghei E., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.
În baza datelor şi informaţiilor deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului în urma căruia au fost descoperite: 440 ţigarete mărci de lux de provenienţă R. Moldova, 250 grame tutun pentru rulat –vrac, 447 litri băuturi alcoolice (tării, vodkă, vin de masă şi vin spumant), 60,5 kg carne (pasăre, porc şi iepure) şi 400 buc. ouă.
Întrucât şoferul microbuzului a mai fost depistat în luna februarie a acestui an, transportând ţigări şi băuturi alcoolice de provenienţă R. Moldova, poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Produsele din tutun şi băuturile alcoolice, în valoare totală de 4.356 lei, au fost indisponibilizate de autoritatea vamală în vederea confiscării, iar produsele alimentare au fost confiscate în vederea distrugerii prin incinerare de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din P.T.F. Albiţa.