Publicat: 18 Noiembrie, 2012 - 11:12
Share

Duminică, 18 Noiembrie 2012, începând cu ora 10.00, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează competiţia 'Cupa generaţiilor'. Se vor înfrunta în cadrul unor partide de şah rapid 32 de participanţi, iar competiţia care se va derula în sistem elveţian va fi arbitrată de către şefului Comisiei de Arbitraj, dl. Gheorghe Candea, din partea Federaţiei Române de Şah.

 Parte integrantă a proiectului 'Lumea celor 64 de pătrate', concursul va avea loc la sediul Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală 'Palatul Copiilor'- Sector 6, din Aleea Ţibleş, nr.64. Proiectul îşi propune să stimuleze gândirea logică şi spiritul de competiţie şi vizează integrarea socială a copiilor cu probleme sociale sau de comportament din comunitate.

 Întrucât anul 2012 este declarat de către Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European drept 'Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii', la competiţia de duminică vor participa, alături de copii şi membrii 'Clubului Seniorilor'. Vârstnicii au acceptat provocarea micilor şahişti pentru a demonstra că sportul minţii nu cunoaşte vârstă şi nici bariere sociale, putând fi practicat de oricine, în scopul divertismentului, dar şi al iniţierii unui dialog între toate categoriile de vârstă.

Cursurile de şah care au loc la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală 'Palatul Copiilor'- Sector 6 se desfăşoară de trei ori pe săptămână sub îndrumarea profesorilor Dan Miţaru şi Gheorghe Candea, membri ai Federaţiei Române de şah. Antrenamentele se adresează tuturor copiilor care sunt interesaţi de performanţă sau doar de o alternativă de petrecere a timpului liber, de dezvoltare personală şi integrare socială. În clădire sunt amenajate 12 săli pentru activităţi, la care pot participa copiii cu vârsta între 4-18 ani cu domiciliul în sectorul 6, participarea fiind gratuită.