Publicat: 10 Ianuarie, 2020 - 20:15
Share
„Trei zile și o armată de oameni ” pentru sezonul reducerilor...

Vizita Prim-ministrului Ludovic Orban la Bruxelles s-a dovedit a fi o mare dezamagire, a constatat fostul ministru al afacerilor europene, Victor Negrescu.

“România nu a obținut nimic din vizita lui Ludovic Orban la Bruxelles. Despre Schengen doar declarații generale, MCV a fost discutat superficial, iar poziția României privind viitorul buget european a fost neclară și a fost din păcate pusă în plan secundar. Nimic precis despre atragerea fondurilor europene, nimic despre modul în care România vede viitorul UE și viitorul buget european post-Brexit, nimic despre Republica Moldova sau drepturile sociale ale românilor din statele membre. Trei zile și o armată de oameni pentru întâlniri care nu necesitau mai mult de o zi. Probabil este sezonul reducerilor la Bruxelles și PNL-iștii nu știau cum să cheltuie banii încasați din noile funcții la stat.” .

Adăugând: “Vizita este o nouă dovadă a dublului discurs: în opoziție erau foarte agresivi și siguri că vor face mai multe pentru România la Bruxelles, acum se mulțumesc doar cu poze. Trist. În contextul unui mandat de tranziție al Comisiei Europene este nevoie ca România să participe activ la reformele prevăzute la nivel european și să își apere viziunea privind o Uniune Europeană coezivă, puternică și apropiată de cetățeni. Primul pas trebuie să fie un buget care alocă resurse financiare adecvate pentru România. Concluzia: vizita la Bruxelles a fost un eșec.”

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: