Publicat: 28 Octombrie, 2020 - 14:22
Share

Municipiul Suceava a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori şi urmează să fie stabilite măsurile suplimentare de restricţie ce urmează a fi aplicate pentru reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Potrivit primarului, în municipiul Suceava rata de infectare este în prezent de 3,02 la mia de locuitori şi, potrivit legislației în vigoare, DSP va analiza și propune măsurile necesare care sunt apoi decise de CJSU.

El a precizat că purtarea măștii în spațiile deschise este deja obligatorie din 16 octombrie, iar modul de funcționare a unităților comerciale şi a unităților şcolare va fi propus de DSP Suceava.

"Vom afla măsurile propuse. Fac un apel din nou să facem tot posibilul să reducem numărul persoanelor active, astfel încât să revenim la scenariul galben", a spus Lungu.

El a arătat că, dacă în primăvară s-a stat în case şi s-a redus numărul de cazuri, acum sloganul este: "Purtaţi mască!".

Totodată, Lungu a cerut oamenilor să poarte masca în spaţii închise şi deschise şi a atras atenţia că în instituţiile publice, în birouri, trebuie purtată mască.

Primarul a făcut apel la suceveni să păstreze şi distanţarea fizică, dar şi regulile minime de igienă.

"Să facem tot ce putem să revenim la scenariul galben, să facem tot posibilul să limităm numărul de îmbolnăviri", a spus Lungu.

Tag-uri Geo: