Publicat: 31 Octombrie, 2018 - 12:31
Share

Moţiunea simplă prin care PNL şi USR cer demisia ministrului Tudorel Toader a fost respinsă de deputaţi cu 171 de voturi "împotrivă", 99 "pentru" şi 5 abţineri. 
Documentul prin care Opoziţia i-a cerut demisia lui Toader, intitulat „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, susține că acesta este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români.

În moţiune se mai arată că ministrul Justiţiei este „un simplu instrument” în mâna celor deranjaţi de justiţia independentă. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, în momentul dezbaterii moţiunii la adresa sa, în Camera Deputaţilor, că este nevoie de revenirea la normalitate în justiţie.

"Trecând peste discursul politic sau din alte interese, mesajul ci prin activităţile pe care le desfăşurăm la Ministerul Justiţiei este acela de revenire la normalitate în înfăptuirea Justiţiei. Revenirea la normalitate, un exemplu, cel mai recent, înseamnă să nu ai un cetăţean indiferent de funcţie, dacă e primar sau nu, care să îţi fie trimis în judecată, să stea în puşcărie şi apoi să fie achitat. Sigur, îi dă CEDO 3000 de euro despăgubiri. Este un act intolerabil în statul de drept şi dacă ar fi un singur exemplu, ar fi bine, dar din păcate vedeţi, că nu aveţi încotro, din ce în ce mai multe exemple. Revenirea la normalitate înseamnă să ne cunoaştem şi să ne respectăm competenţele", a spus Tudorel Toader.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: