Publicat: 27 Februarie, 2016 - 12:36
Share

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat sâmbătă că micuții de la Marie Curie se simt mult mai bine și unii dintre ei se pregătesc să meargă acasă.

"În ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diaretică acută, dar nu de sindrom hemolitic - uremic", a spus ministrul.

De altfel, acesta a precizat că a vorbit cu ministrul Educației, Adrian Curaj, pentru a demara o campanie de conștientizare a igienei.

 

"Fac un apel la responsabilitate pentru fiecare caz in parte, pentru fiecare medic și în ceea ce îi privește pe părinți.  Recomandarile pe care le-am facut le repetam - prbl de igiena, modul in care se prepara alimente,e anchetele continua ale DSV SI ANSVSA care desf si o ampla ancheta", a spus oficialul.

"L-am contactat pe domnul ministru Curaj și specialiștii noștri, împreună cu ai lor,pregătesc un set de măsuri care va fi comunicat prin Inspectorate și în școli", a declarat Cadariu.

Întrebat ce fel de măsuri, Cadariu a precizat că este vorba despre "măsuri de igienă, respectare a normelor vizând copiii, modul în care să se desfășoară activitatea. Sunt lucruri care sunt normale, dar trebuie să le repetăm de fiecare dată când se impune. Nu este vorba despre activități medicale, ci de măsurile care trebuie urmate, de sfaturile date părinților și copiilor în școală. Elaborăm acest set de măsuri pe care îl recomandăm tuturor".

Va exista în școli acea regulă de "apă și săpun"? Ministrul susține că "acestea sunt norme absolut obligatorii".